οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

25.11.10

"Γι' αυτό λοιπόν γίνονται όλα αυτά..."

Η ανάρτηση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγουμένης με τίτλο "Γιατί γίνονται όλα αυτά που γίνονται στις μέρες μας;". Σας συστήνουμε να διαβάσετε πρώτα αυτή και μετά να επανέλθετε στο παρακάτω απόσπασμα-δεύτερο μέρος.

"Μα γιατί άλλο;

Για να μην μπορούν οι άνθρωποι να έχουν ησυχία, ειρήνη, γαλήνη, ηρεμία, ασφάλεια - βασικά πράγματα και αγαθά που είναι απαραίτητα για την ψυχική και σωματική υγεία. Να μην μπορούν να φάνε και να πιουν τίποτα, χωρίς σκέψη και αγωνία ότι κάτι θα πάθουν.

"Οι άνθρωποι θάχουν τα πάντα και δεν θα μπορούν να τα αγγίξουν", λέει ο Άγιος Κοσμάς.

Να μην μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς αγωνία και σκέψη μήπως τους συμβεί κάτι. Ένα ατύχημα, μία επίθεση, ένα τρομοκρατικό κτύπημα. Να μην μπορούν να κοιμηθούν ήσυχα και γαλήνια, μήπως και τους επιτεθούν την νύκτα, τους ληστέψουν, τους βιάσουν ή και τους σκοτώσουν. Να μην μπορούν να βρουν λίγη γαλήνη, λίγη ηρεμία, λίγη ανάπαυση και ασφάλεια.

Πρέπει λοιπόν να υπάρχει παντού αυτό το παγκόσμιο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, αυτό το παγκόσμιο χάος, αυτή η παγκόσμια ανασφάλεια, ούτως ώστε ο κόσμος να αποζητά με όλη τη δύναμη της ψυχής του λύση και λύτρωση σε όλα αυτά τα προβλήματα. Για να πουν:

- Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο! Δεν αντέχουμε άλλο! Θέλουμε λύση και διέξοδο σε όλα τα θέματα, σε όλα τα προβλήματά μας. Στην ανεργία, στην πείνα, στις αρρώστιες, στις ληστείες, στα εγκλήματα, στους φόνους, στους πολέμους, στην τρομοκρατία. Θέλουμε λύση εδώ και τώρα!

Και να έλθουν μετά, στη συνέχεια, τα όργανα του Αντιχρίστου για να τους φέρουν τον 'από μηχανής θεό' και να τους πουν:

- Θέλετε λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα; Ορίστε, εδώ είναι η λύση, η μοναδική λύση. Αυτός εδώ ο άνθρωπος, που δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά ένας άνθρωπος με πολλά χαρίσματα, ένας άνθρωπος με ξεχωριστές δυνάμεις, ένας άνθρωπος σταλμένος από τον Θεό, για να σώσει τον κόσμο. Μόνο αυτός θα μπορέσει να μας δώσει λύση. Είναι 'ο από μηχανής θεός'. Τον θέλετε;...

...Να λοιπόν γιατί υπάρχει αυτή η παγκόσμια οικονομική κρίση, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για όλα και η πάσης φύσεως τρομοκρατία. Για να τους βοηθήσει να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν πιο γρήγορα τα σχέδιά τους για παγκόσμια κυβέρνηση και παγκόσμιο βασιλιά και κυβερνήτη τον αναμενόμενο Αντίχριστο.

Γι' αυτό λοιπόν γίνονται όλα αυτά και άλλα πολλά. Θυμηθείτε το μου."

(απόσπασμα από το βιβλίο του π. Μαξίμου Βαρβαρή, "666 - Fox")

"Γ": Σενάρια θρησκευτικής φαντασίας ή πραγματικότητα; Όσοι πιστεύουν και μελετούν τις Γραφές και τα "σημεία των καιρών", υποστηρίζουν ότι η πραγματοποίησή τους είναι θέμα χρόνου. Ίδωμεν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: