Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

26.11.10

Δεν μας δανείζουν για την ψυχή της μάνας τους!

Στα 600 εκατ. ευρώ το χρόνο υπολογίζεται το κέρδος που θα βγάλει η Γερμανία από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου για τη διάσωση των οικονομιών, Klaus Regling.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild διευκρίνισε: «Είναι λάθος να λέμε ότι η Γερμανία είναι ο ‘ταμίας’ της ευρωπαϊκής κρίσης. Πρόκειται για εγγυήσεις, όχι για πραγματικές ροές χρήματος. Κανείς δεν στερεί κάτι από το Γερμανό φορολογούμενο. Το αντίθετο. Η Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα βγει κερδισμένη από τη συμβολή της στη διάσωση. Μόνο από την Ελλάδα θα βγάλει έως και 600 εκατ. ευρώ το χρόνο, γιατί οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τόκους για τα δάνεια της βοήθειας».

Παράλληλα, ο Regling τόνισε ότι είναι μηδενικός ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης, αν και παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι σοβαρή.

Αν θυμηθούμε ότι και οι κύριοι της τρόικας θα πάρουν μίζα άλλα 550 εκατ. για να μας "σώσουν", καταλαβαίνουμε γιατί πιέζονται η μια χώρα μετά την άλλη να δεχτούν τη "σωτηρία" τους! Αλλά και πού πάνε οι περικοπές μισθών και συντάξεων - για να ...λαϊκίσουμε και λίγο!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: