οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

7.3.10

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

Ένα στέλεχος που δικαιούται να προσδιορίζεται ως «συνείδηση» του κοινωνικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, λόγω της πολυετούς διαδρομής και συνεισφοράς του στα δημόσια πράγματα, ο Κώστας Σκανδαλίδης, παραχωρεί σήμερα βαρυσήμαντη συνέντευξη στη «Real News». Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Πεταλωτής απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ από την κοινωνία, και σημειώνει ότι αναμένει μεγάλες αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. «Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε», είναι η ωμή ομολογία του Κώστα Σκανδαλίδη, κόντρα στους τεχνοκράτες του Μεγάρου Μαξίμου.

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΤΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
Έξαλλοι ήταν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου με τον Χρήστο Παπουτσή, εξαιτίας της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, υποχρεώνοντας τον δεύτερο να υποβάλλει προφορική παραίτηση, όπως συνέβη ένα 24ωρο πριν, με τη Λούκα Κατσέλη. Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο ήταν η απαξιωτική μεταχείριση του Φίλιππου Σαχινίδη από τον Χρήστο Παπουτσή, σε συνδυασμό με την προσπάθεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣ0Κ να διαφοροποιηθεί από την πολιτική της Κυβέρνησης, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο εξωτερικό και έδινε σκληρή μάχη διαπραγμάτευσης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος, εκτόξευσε βέλη κατά του Χρήστου Παπουτσή, από την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Μανώλη Αναγνωστάκη. «Δεν συμφωνώ με την τακτική του Χρήστου Παπουτσή. Ούτε με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά του Φίλιππου Σαχινίδη», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Γεωργακόπουλου, κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

"ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ"
Ενδεικτικό το εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μέτρα, είναι το γεγονός ότι την ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, την παρακολούθησαν μόλις 12 (!) βουλευτές του Κινήματος. Τη σχετική επισήμανση έκαναν στους πολιτικούς συντάκτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι επέλεξαν να μην παρακολουθήσουν την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, στέλνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου το μήνυμα ότι δεν προτίθενται να συμπράξουν και με την παρουσία τους στη νομιμοποίηση σκληρών μέτρων, που βάζουν την Κυβέρνηση απέναντι στην κοινωνία και καθιστούν αβέβαιη την πολιτική επιβίωσή τους.

Η επίκληση της ιδεολογικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν η μόνη «αφορμή» για ενδοκυβερνητικές κόντρες. Στελέχη, όπως η Βάσω Παπανδρέου, αναρωτήθηκαν ενώπιον του Γ. Παπακωνσταντίνου (στο ΚΤΕ Οικονομίας του κόμματος) για τους λόγους της καθυστέρησης λήψης μέτρων: «Είναι σαν να παίρνει φωτιά το σπίτι σου και αντί να το σβήσεις να ασχολείσαι με αλλαγές στη διαρρύθμιση»!

Κριτική άσκησαν αρκετοί βουλευτές για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση λήψης αποφάσεων, στελέχωσης του δημόσιου τομέα, κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου και για «ερωτηματικά» σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων ώστε να φέρουν εγκαίρως αποτέλεσμα.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται κομματικά στελέχη ανά την Ελλάδα. Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος έδωσε το «στίγμα».

Στον συνδικαλιστικό χώρο ο αναβρασμός είναι έντονος. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσουν τις σχέσεις τους. Η επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο καταδικάστηκε από τα κόμματα, αλλά στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν ευθύνες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ έστω γιατί δεν περιφρούρησαν το μπλοκ τους στο Σύνταγμα.

Η εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά - όπως και οι κοινωνικές εκρήξεις». Η απάντηση προς το παρόν είναι ότι θα... βγάλουν τα Σαββατοκύριακα στους... δρόμους στελέχη για να ενημερώσουν διεξοδικά τους πολίτες...

Πηγές: ΕΘΝΟΣ, parapolitika.gr