οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

7.3.10

"Έγκλημα μίσους" ο ευαγγελισμός των μουσουλμάνων!

Η αστυνομία σταμάτησε δύο χριστιανούς κήρυκες από το να μοιράζουν αποσπάσματα της Βίβλου, επειδή βρισκόντουσαν σε μουσουλμανική περιοχή!

Οι δύο χριστιανοί ισχυρίζονται ότι ένας μουσουλμάνος αστυνομικός που υποστηρίζει την μουσουλμανική κοινότητα, τους είπε ότι δεν μπορούσαν να κηρύξουν εκεί, και το ότι προσπαθούν να οδηγήσουν τους μουσουλμάνους στον χριστιανισμό αποτελούσε ‘έγκλημα μίσους’.

Ο αστυνομικός είπε στους δύο άνδρες: «Σας έχουμε προειδοποιήσει. Αν έρθετε ξανά εδώ και σας χτυπήσουν, εμείς να ξέρετε ότι σας είχαμε προειδοποιήσει. "

Ένας άλλος αστυνομικός που ήταν παρών κατά τη διάρκεια του συμβάντος στην περιοχή Alum Rock του Μπέρμιγχαμ φέρεται επίσης να είπε στους ιεροκήρυκες να μην ξαναέρθουν στην περιοχή.

Το συμβάν αυτό έρχεται να αυξήσει την έντονη ανησυχία για την ανάπτυξη μουσουλμανικών περιοχών όπου υπάρχει απαγορευτικό για τους μη μουσουλμάνους.

Οι ιεροκήρυκες, οι Αμερικανοί Arthur Cunningham και Joseph Abraham, ζητούν τώρα να τους δοθεί αποζημίωση και μια συγγνώμη από την Αστυνομία του West Midlands.

Υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή καταλύει το Νόμο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος εγγυάται την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης.

Οι ιεροκήρυκες, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη του Χριστιανικού Ινστιτούτου (Christian Institute) μίας ομάδας πίεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες, προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, εάν δεν λάβουν μια συγγνώμη.

Κατηγορούν επίσης τον αστυνομικό Naeem Naguthney, ο οποίος τους συμπεριφέρθηκε με τρόπο «επιθετικό και απειλητικό». Σύμφωνα με την καταγγελία που συντάχθηκε από τους δικηγόρους τους, ο Naeem τους σταμάτησε επειδή μιλούσαν σε μουσουλμάνους νέους σχετικά με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Ο κ. Αβραάμ, 65 ετών, ο οποίος γεννήθηκε ως μουσουλμάνος στην Αίγυπτο και αργότερα μεταστράφηκε στον χριστιανισμό, δήλωσε: «Μας είπε ότι προσπαθούσαμε να μεταστρέψουμε τους μουσουλμάνους στον Χριστιανισμό και ότι αυτό ήταν ένα έγκλημα μίσους. Είπε ότι είμαστε σε μια μουσουλμανική περιοχή και δεν επιτρεπόταν να διαδώσουμε το χριστιανικό μας μήνυμα".

Ο "αστυνομικός" Naguthney, 30 ετών, προσελήφθη ως σύμβουλος υποστήριξης της μουσουλμανικής κοινότητας πέρυσι. Στις αρχές του έτους είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια διάσκεψη για την έναρξη του παραρτήματος της Εθνικής Ένωσης Μουσουλμάνων Αστυνομικών στο West Midlands.

(Σημ. συντ.: προφανώς πρόκειται για το ίδιο μέτρο με αυτό που προτίθεται να εφαρμόσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχετικά με την ένταξη αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αστυνομικά τμήματα περιοχών με έντονη παρουσία αλλοδαπών, ώστε να λειτουργήσουν ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της αστυνομίας και των κατά τόπους κοινοτήτων αλλοδαπών.)

Αφού διάβασε κάποιο κομμάτι από το Κοράνι μπροστά στο κοινό, άκουσε μαγνητοφωνημένο λόγο του Γκόρντον Μπράουν, σε ομιλία του από το Υπουργείο Εσωτερικών για την συνεισφορά του.

Ο Naguthney αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, αλλά ο αδελφός του, Nadeem, είπε: «ο Naeem είναι ένας άνθρωπος της μουσουλμανικής κοινότητας, και γι' αυτό έγινε μέλος της αστυνομίας."

Πηγή: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ