οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

12.2.10

Υπάρχουν και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις!

Σύμφωνα με τα νέα οικονομικά μέτρα που ανήγγειλε η κυβέρνηση, καταστήματα, βενζινάδικα, περίπτερα, ταξί κλπ. υποχρεώνονται να έχουν ταμειακές μηχανές. Καθημερινά βλέπουμε ότι καταστήματα, βενζινάδικα, περίπτερα, ταξί κλπ. γίνονται στόχοι κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων, ακόμα και δολοφονιών των ιδιοκτητών και του προσωπικού τους από τους πάσης φύσεως κακοποιούς που αλωνίζουν απτόητοι από τα μεγαλόστομα "μέτρα" του κ. Χρυσοχοϊδη κατά της εγκληματικότητας.

Από τη μια έχουμε ένα κράτος που ΑΠΑΙΤΕΙ από τους πολίτες του να είναι άψογοι στις οικονομικές τους - δυσβάστακτες - υποχρεώσεις προς αυτό, και από την άλλη το ίδιο ΑΔΥΝΑΤΕΙ ή ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ να τους παράσχει τη στοιχειώδη ασφάλεια που δικαιούνται για να εργάζονται απρόσκοπτα για την επιβίωσή τους αλλά και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το κράτος.

Όταν έρθει η ώρα της εφορίας, το κράτος θα απαιτήσει από τους πολίτες του "φορολογική συνείδηση", "ειλικρίνεια" και "θυσίες", αλλά δεν θα συνυπολογίσει στις δαπάνες τους και τις ζημιές που προκλήθηκαν από εγκληματικές πράξεις λόγω της δικής του ανικανότητας και αδιαφορίας να παράσχει τα αυτονόητα.

Μήπως ήρθε η ώρα για τους φορολογούμενους-θύματα εγκληματικών πράξεων να αρχίσουν να ζητούν ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από ένα κράτος που μόνο να εισπράττει γνωρίζει, αλλά όχι και να παρέχει στους πολίτες του τα βασικά τους δικαιώματα: ασφάλεια (παιδεία, υγεία, καλούς δρόμους κλπ.);

Αλλιώς, θα ισχύσει το "εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι"!...

ΣΑΡ-

Στείλτο τώρα στο FACEBOOK