οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

12.2.10

Ποιο "κομμάτι της κυριαρχίας μας αφαιρέθηκε";

Για πρώτη φορά δημοσίως, ο πρωθυπουργός «ομολόγησε» ότι η Ελλάδα έχει απολέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας. «Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας» ήταν η ακριβής φράση του κ.Παπανδρέου, που προκάλεσε έκπληξη.

Πολιτική και οικονομική διπλωματία διαπλέκονται αυτή την κρίσιμη για την ελληνική οικονομία συγκυρία. Και όπως φαίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ήταν καταλληλότεροι από τον Καραμανλή και τη ΝΔ για να κάνουν τα deals που θέλουν τα εσωτερικά συμφέροντα και κυρίως οι μεγάλοι «φίλοι» μας από το εξωτερικό.

Φαίνεται τελικά πως όλα έχουν την εξήγησή τους. Ο Κ. Καραμανλής βλέποντας τη θύελλα στην οικονομία «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια». Όπως άλλωστε είχε πει ο ίδιος σε συνομιλητές του λίγο πριν αποφασίσει τις πρόωρες εκλογές αφενός «δεν άντεχε άλλο» και αφετέρου δεν ήθελε ούτε «να παζαρέψει», ούτε «να προσκυνήσει».

Ποιος θα ήταν λοιπόν ο πιο «άξιος» για να κάνει τα παζάρια με τους ξένους; Μα φυσικά ο Γ. Παπανδρέου. Ήταν άλλωστε δοκιμασμένος από την περίοδο της ζεμπεκιάς και της τυφλής υπακοής στον αμερικανικό παράγοντα.

Τώρα λοιπόν που ήλθε η κρίσιμη ώρα του «πάρε – δώσε» με τους ξένους, ο πρωθυπουργός παίζει τα χαρτιά που ξέρει καλύτερα.

Μιλά στην αρχή για απειλή της εθνικής κυριαρχίας αν χρεοκοπήσει η χώρα γιατί θέλει να βάλει τον κόσμο σε σκέψεις, να του περάσει στον ψυχισμό ότι και ο ίδιος πρέπει να κάνει θυσίες ή να αποδεχθεί επώδυνους συμβιβασμούς, ακόμη κι όταν αυτοί αφορούν εθνικά θέματα.

Και τι κάνει στη συνέχεια; Ζητά να σωθεί η οικονομία και… γαία πυρί μειχθήτω. Ό,τι μας ζητήσουν οι ξένοι θα τους το παραχωρήσουμε αρκεί κι αυτοί να βάλουν ένα χεράκι για τη σωτηρία της Ελλάδας. Να και η καλή κ. Μέρκελ που σπεύδει να μας σώσει ( Η Γερμανία μας ράβει ιρλανδικό κοστούμι )

Φυσικά κανείς δεν μιλά ακόμα για τα ανταλλάγματα (Eurofighter, υποβρύχια κλπ).

Στο τραπέζι του πρωθυπουργού, πέφτουν εξοπλισμοί, γεωπολιτικά συμφέροντα των Αμερικανών, Γερμανών, Βρετανών, Εθνικά Θέματα, όπως Κυπριακό, Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά που είναι όλα ανοικτά, επομένως δέχονται «τροποποιήσεις» οι εθνικές γραμμές μας.

Δώρο η σωτηρία της οικονομίας, αντίδωρο ότι θέλουν οι ξένοι… κουμπάροι. Θέλουν Γερμανοί και Γάλλοι να πάρουμε όπλα απ’ αυτούς, θα πάρουμε. Θέλουν οι Αμερικανοί τους Τούρκους πιο ισχυρούς και μέσα στην ΕΕ, θα γίνει κι αυτό. Θέλουν οι ξένοι ονομασία των Σκοπίων με σύνθετο το Μακεδονία, θα το έχουν κι αυτό.

Γι’ αυτό λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου φαντάζει ο ιδανικός παίκτης στην κατάλληλη θέση.

Μόνο που η εθνική κυριαρχία δεν είναι ποδόσφαιρο κι ενίοτε ο κόσμος αντιλαμβάνεται το «στημένο» και μπουκάρει στο γήπεδο.

Να το έχει υπόψη του ο πρωθυπουργός πριν κλείσει κανένα περίεργο deal.

(από το antinews.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: