οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

12.2.10

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν ταιριάζει με την πολυπολιτισμικότητα"!

Αν και από τις δολοφονίες του Pim Fortuyn και του Theo van Gogh έχει περάσει περισσότερο από μισή δεκαετία, τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ολλανδία εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της.

Μέσα από τα θέματα αυτά φαίνεται επίσης η διαδικασία της στάσης των πολιτών της Ολλανδίας απέναντι στον Geert Wilders. Τον πολιτικό που έχει ωφεληθεί από τη βαθιά κρίση στη χώρα του.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το Haagse Hogeschool (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Χάγη) ήθελε να κάνει κάτι 'καλό' για τους σπουδαστές του. Η διεύθυνση λοιπόν του Πανεπιστημίου στην ολλανδική πόλη της Χάγης, αποφάσισε να ενεργήσει ‘διαφορετικά’ από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια και να μην έχει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι 19.000 σπουδαστές που είχαν ‘μη-Δυτική’ προέλευση, θα μπορούσαν να ‘ενοχληθούν’ – αυτό ήταν το σκεπτικό - από την επίδραση που θα είχε επάνω τους (!) ένα χριστιανικό (;) σύμβολο, ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάτι που με τη σειρά του, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά μελλοντικές εγγραφές στο Πανεπιστήμιο.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας Annelies van Rosmalen έθεσε το ζήτημα ‘κοφτά’ και με λίγα λόγια: «Το δέντρο δεν ταιριάζει με το διεθνή χαρακτήρα του πανεπιστημίου."

Πολλοί αναρωτιούνται μετά από τον "Πόλεμο κατά των Χριστουγέννων στη Χάγη", αν οι Ολλανδοί είναι τόσο ‘καλοί’ στους μετανάστες, επειδή το θέλουν ή επειδή νιώθουν φόβο ή μια λανθασμένη αίσθηση της ‘ανεκτικότητας’ και εθελοντικά πετάνε τον πολιτισμό τους στον δρόμο.

(από το http://redskywarning.blogspot.com)