οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

22.3.10

Kevin Rudd: "Ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μετανάστες!"

"Παγκόσμια Hμέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας" χθες 21η Μαρτίου, και είπαμε να τη "γιορτάσουμε" υπενθυμίζοντας την ιστορική δήλωση του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Kevin Rudd:

«Αυτός ο πολιτισμός έχει αναπτυχθεί μετά από δύο αιώνες προσπαθειών, δοκιμασιών και νικών από τα εκατομμύρια των αντρών και γυναικών που έχουν επιδιώξει την ελευθερία.

Μιλάμε κυρίως Αγγλικά, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Ρώσικα, ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Επομένως, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα!

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια χριστιανική δεξιά πολιτική ώθηση, αλλά ένα γεγονός, διότι οι Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, ίδρυσαν αυτή τη χώρα με χριστιανικές αρχές και αυτό είναι σαφώς τεκμηριωμένο. Αρμόζει βέβαια να επιδειχθεί στους τοίχους των σχολείων μας. Εάν ο Θεός σάς προσβάλλει, τότε σας προτείνω να θεωρείτε ένα άλλο μέρος του κόσμου ως νέο σπίτι σας, γιατί ο Θεός είναι κομμάτι του πολιτισμού μας.

Θα δεχθούμε τις πεποιθήσεις σας και δε θα εξετάσουμε γιατί. Το μόνο που ζητάμε είναι να αποδέχεστε τις δικές μας και να ζείτε απολαμβάνοντας την αρμονία και την ειρήνη μαζί μας.

Αυτή είναι η χώρα μας, ο τόπος μας και ο τρόπος ζωής μας και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να την απολαύσετε. Αλλά μόλις κάνετε παράπονα, κλαψουρίσετε και γκρινιάξετε για τη σημαία μας, τον όρκο μας (Our Pledge), τις χριστιανικές μας πεποιθήσεις ή τον τρόπο ζωής μας, θα σας ενθαρρύνω ιδιαίτερα να εκμεταλλευτείτε μία ακόμη μεγάλη ελευθερία των Αυστραλών: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

Αν δεν είστε χαρούμενοι εδώ, τότε φύγετε. Δε σας αναγκάσαμε να έρθετε εδώ. Ζητήσατε να είστε εδώ. Γι’ αυτό αποδεχτείτε τη χώρα που εσείς δεχτήκατε (So accept the country YOU accepted)».

Υπενθυμίζουμε και μια σχετική επισήμανση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου:

«Ο ανορθολογισμός που επικρατεί, δηλαδή οι μετανάστες να απαιτούν ανατροπή του συστήματος ηθικών αξιών της χώρας στην οποία εργάζονται, ανατρέπει κάθε όριο συμβατικής λογικής. Κι όμως, γίνεται ανεκτός και βαθμιαία επικρατεί σαν ‘πολιτικά ορθός’!»