οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

6.3.10

"Έφαγε πόρτα" ο κ. Πετσάλνικος από Ελληνοαυστραλούς

Η πρώτη απάντηση στην πρόταση του Φίλιππου Πετσάλνικου για δημιουργία ταμείου στήριξης της Ελλάδας ήρθε από τη μακρινή Αυστραλία και ήταν αρνητική! Η εφημερίδα Sydney Morning Herald, η παλαιότερη της χώρας, έμαθε για την πρόταση του προέδρου της Βουλής και απευθύνθηκε σε πλούσιους Ελληνοαυστραλούς για να μάθει την αντίδρασή τους.

"Αν σκόπευα να συνεισφέρω σε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ξέρω ότι γνωρίζουν πώς να βγουν από την κρίση. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο συμβαίνει", είπε ο Πίτερ Καζάκος. Γιος Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία, ο Καζάκος πούλησε το 20% της εταιρείας του Kaz Computing έναντι 333 εκ. δολαρίων το 2004 και δημιουργεί τώρα ένα νέο όμιλο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του Βίκυ, έχουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το Kazakos Foundation. "Δίνουμε χρήματα σε περιοχές, τα οποία πηγαίνουν για ανάπτυξη αντί να τα τρώνε", λέει με νόημα. "Στην Ελλάδα", συμπληρώνει, "υπάρχει κακή διακυβέρνηση, πολιτικοί που ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον".

(από τη FreeSunday)