Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ζόφος. Σκοτάδι βαθύ και τρομακτικό πνίγει τη χώρα. Πάγωσε όλος ο ελληνικός λαός από τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας εναντίον των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων που αποφάσισε και εξήγγειλε η κυβέρνηση. Οι Ελληνες εξέλεξαν θριαμβευτικά τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ως φορείς ελπίδας. Πίστεψαν στα λόγια του για μια πιο δίκαιη κοινωνία ανάπτυξης. Ακουγαν με ικανοποίηση τις θέσεις του πρωθυπουργού μέχρι και τον Δεκέμβριο: «Το να κόψεις σήμερα τον μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Το τονίζω αυτό. Να φύγουμε απ' αυτή την ιδεοληψία» διεκηρύσσε. Δεν το χωράει ο νους του ελληνικού λαού ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που παίρνει αυτά τα μέτρα.
Τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση εδώ και τουλάχιστον μισόν αιώνα! Σοκάρει και απογοητεύει βαθιά την ελληνική κοινωνία το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η τόσο σύντομη και τόσο ανελέητη διάψευση των ελπίδων που είχε γεννήσει η νίκη του ΠΑΣΟΚ σε πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού αναστατώνει και προκαλεί απόγνωση.
Λαός χωρίς ελπίδα είναι πλέον οι Ελληνες. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στη Βουλή ότι αυτά τα μέτρα περικοπής των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας είναι μόνιμα. Χάθηκαν για πάντα δηλαδή αυτά τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων. Από τις Βρυξέλλες μάς ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ ότι αυτά τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα. Και ο Ολι Ρεν, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων Οικονομικής Κατοχής της πατρίδας μας από τη Γερμανία και την ΕΕ, έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα επιβάλουν στον ελληνικό λαό και νέα μέτρα λιτότητας τόσο το 2011 όσο και το 2012. Ο λαός μας είναι βαθιά, πολύ βαθιά, οργισμένος με την κατάσταση αυτή.
Μεσαίωνας δίχως τέλος απειλεί τους Ελληνες εργαζομένους. Οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ πέταξαν τις μάσκες και έδειξαν το πραγματικό πρόσωπό τους απέναντί μας. Αυτοί υπαγορεύουν μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης του λαού μας προκειμένου να ευημερήσουν οι αριθμοί των οικονομικών δεικτών. Η στάση τους σίγουρα πλήγωσε και πίκρανε τους Ελληνες. Η αφύπνιση και η συνειδητοποίηση του πραγματικού χαρακτήρα της ΕΕ υπήρξε επώδυνη. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι πως οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντισταθεί στα σχέδια των Γερμανών και της ΕΕ. Δείχνει να υπακούει πειθήνια σε όλες τις εντολές τους και να σπεύδει να τις εφαρμόσει, σαν να αισθάνεται ανήμπορη να ασκήσει τη δική της πολιτική...
Βαρύ είναι το κόστος αυτής της πολιτικής. Βαρύ πρώτα απ' όλα για τους εργαζομένους που θα δουν το βιοτικό τους επίπεδο να βυθίζεται. Βαρύ για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που δίνει την εικόνα ότι πούλησε την κεντροαριστερή ψυχή του στον πιο ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό, αποξενώνοντας έτσι τις λαϊκές μάζες που το ψήφισαν γιατί πίστεψαν στα όσα υποσχόταν και τώρα αισθάνονται εξαπατημένες. Βαρύ για το μέλλον της χώρας, αφού αυτή η πολιτική θα τη βυθίσει στην ύφεση και τον μαρασμό, ενώ δεν έριξε ούτε καν τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού.
Στο ναδίρ το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Κανείς δεν σέβεται μια χώρα που φαίνεται υποταγμένη. «Πουλήστε λοιπόν τα νησιά σας, μπατίρηδες Ελληνες - και την Ακρόπολη μαζί!» ήταν ο χαρακτηριστικός, βαθύτατα προσβλητικός τίτλος της χυδαίας ακροδεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Μπιλντ» που είναι πρώτη σε κυκλοφορία, πουλώντας καθημερινά γύρω στα... πέντε εκατομμύρια φύλλα! «Εσείς παίρνετε παραδάκι, εμείς παίρνουμε την Κέρκυρα» πρόσθετε σαρκαστικά το απαύγασμα της γερμανικής δημοσιογραφίας, το οποίο φυσικά αποκαλύπτει και το πολιτιστικό επίπεδο του πληθυσμού του Τέταρτου Ράιχ.
Κατωτάτης υποστάθμης έντυπο η «Μπιλντ», μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Μη δίνετε σημασία στα όσα γράφει. Μάλιστα. Ας διαβάσουμε κάτι σοβαρό - τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, ας πούμε. Το άρθρο π.χ. του αξιότιμου κυρίου Ντέιβιντ Χέιλ, στο φύλλο της Πέμπτης. Ιδού πως μας λοιδορεί: «Η ΕΕ θα μπορούσε να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει το κοινοβούλιο και να μεταφέρει τις εξουσίες διακυβέρνησης σε μια επιτροπή έξι γραφειοκρατών, τριών από την Αθήνα και τριών από τις Βρυξέλλες... Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στη δημοκρατία το 2015 με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη».
(από το ΕΘΝΟΣ)