οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

8.3.10

Τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα...


Ένα είναι το σίγουρο. Θα πάρουν κι άλλα μέτρα. Πολλά μέτρα. Κυβέρνηση με το μέτρο. Αμέσως μετά το Πάσχα. Αφού πάρουν το μειωμένο οι του δημοσίου. Αν προλάβουν και το πάρουν ολόκληρο οι του ιδιωτικού τομέα. Κι έπειτα θα το ξεφουρνίσουν. Κόβεται το επίδομα αδείας. Τέρμα το δώρο Χριστουγέννων. Θα απειλούν για ΔΝΤ ενώ θα είμαστε ήδη εκεί. Μπορεί να ανεβάσουν ξανά το ΦΠΑ. Να κερδίσουν μερικά εκατομμύρια ακόμα οι εμπλεκόμενοι.

Στα σούπερ μάρκετ αλλάζουν τιμές ως τρελοί. Ξενύχτησαν χθες χτυπώντας με το μηχανάκι. Χτυπούν αλύπητα. Είμαι περίεργος να δω ώς πού θα φτάσουν. Κυρίως να δω τι θα κερδίσουν. Δεν θα καπνίζει ο Ελληνας, δεν θα πίνει, δεν θα πηγαίνει θέατρο, δεν θα ψωνίζει. Από πού θα εισπράττει το κράτος; Αν εγώ δεν έχω, δεν θα καταναλώσω. Διέγραψα ήδη αρκετά. Μια μόνο Κυριακάτικη εφημερίδα και αυτή χωρίς τις δωρεάν προσφορές με 2,25 ευρώ επιπλέον. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται το δωρεάν να κοστίζει 2,25 ευρώ. Σινεμά και τέτοια κομμένα. Ολοι κατεβάζουν δωρεάν απ’ το διαδίκτυο, θα τους λέω να μου δίνουν να βλέπω. Ταβέρνα; Δεν είστε καλά. Ρούχα; Μέχρι να λιώσουν μια χαρά θα βολευτώ. Να κάνω λίγο κράτει. Μέχρι να δω τις νέες αποφάσεις.

Τα μέτρα που πήραν, αποκλείεται να φέρουν αποτέλεσμα. Εκτός εάν πει ο Παπανδρέου, οι μισθοί μας να πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία του κράτους κι εμείς να τρώμε σε κρατικά συσσίτια. Στην ουρά με το τζετζερέδι μας. Αουσβιτς. Θα το χαρεί πολύ η Μέρκελ. Οι δε συνταξιούχοι, σαπουνάκι με Ω3 Λιπαρά. Μπορεί αντί για διακοπές, να μας πηγαίνουν να δουλέψουμε δωρεάν στη Γερμανία. Σκλαβάκια. Να μάθουμε από πρώτο χέρι τι τραβούν οι λαθρομετανάστες από κάτι Ελληναράδες. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το μοναδικό πράγμα που ολοκλήρωσε το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό με την υπηκοότητα των μεταναστών.

Μας λέει «φύγετε να γίνετε μετανάστες», να δουλέψω με την ησυχία μου. Εξυπακούεται να δουλέψει με Ελληνες Πακιστανούς.

Του Άγγελου Πυριόχου
(από τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ)