οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

30.3.10

Αξεσουάρ για ...δολοφόνους

Ένα μικρό πρόβλημα υγείας μάς κράτησε μερικές μέρες μακριά από την «ιστολογιογραφία», αλλά επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, ελπίζουμε να επανέλθουμε καλύτεροι και ...σοφότεροι.

Για μας, το κυριότερο θέμα που απασχολεί τον σημερινό Έλληνα πολίτη δεν είναι – ή δεν πρέπει να είναι – η οικονομική κρίση, αλλά η έλλειψη ασφάλειας λόγω της καθημερινής εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Γιατί, με τον ολοένα και αυξανόμενο φόβο που νιώθει κανείς, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ως παραγωγικό μέλος αυτής της κοινωνίας ούτε καν ως φυσιολογικός άνθρωπος που θέλει, χρειάζεται και δικαιούται να ζει και να εργάζεται με ειρήνη και ασφάλεια.

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικής δράσης έχουν δημιουργήσει μια πραγματικότητα αναρχούμενης κοινωνίας στην οποία δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργία, επένδυση, ανάπτυξη και φυσικά οικονομική πρόοδος. Δεν είναι μόνο η κακοδιαχείριση και καταλήστευση του δημοσίου χρήματος που μας οδήγησε στα πρόθυρα της οικονομικής χρεωκοπίας, αλλά και η ανικανότητα και αδιαφορία του πολιτικού προσωπικού μπροστά στο από χρόνια διαφαινόμενο και διογκούμενο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισροής πολυάριθμων αλλοδαπών πληθυσμών στη χώρα μας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Οι καθημερινές δολοφονίες συνανθρώπων μας για λίγα μόλις ευρώ, τα θύματα της τυφλής τρομοκρατικής βίας, οι αναρίθμητες πλέον ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές και κάθε είδους εγκληματικές πράξεις, καθώς και η παρελκόμενη αύξηση των ξενοφοβικών και ρατσιστικών φαινομένων, συνιστούν μια εικόνα αναρχούμενης χώρας, ήδη χρεωκοπημένης κοινωνικά.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του πολλά υποσχόμενου και ολίγα κομίζοντος κ. Χρυσοχοϊδη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το κέντρο της Αθήνας είναι απαγορευμένη ζώνη (αυτό το φαινόμενο των ανδρών λαθρομεταναστών να κυκλοφορούν σε ομάδες των 20 και 30 ατόμων ανεξέλεγκτοι και «έτοιμοι για όλα», δεν νομίζουμε να υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα), συνοικίες όπως τα Πατήσια έχουν γίνει ...Καμπούλ, τα καλάσνικοφ και τα τσεκούρια απαραίτητα ...αξεσουάρ.

Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να έχει δώσει προτεραιότητα στον τομέα της οικονομίας, αλλά οικονομική ανάκαμψη χωρίς αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, δεν πρόκειται να υπάρξει.