Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

4.3.10

Και μουρουνέλαιο και ρετσινόλαδο από τον κ. Παπανδρέου!

Του Στάθη (από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!

Ο κ. Παπανδρέου μετεκλογικώς κι όχι μόνον προεκλογικώς περιέγραφε τα μέτρα που ο ίδιος πήρε χθες ως καταστροφικά.

Ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κι όχι ο άλλος του εαυτός, δήλωνε ότι το «πάγωμα των μισθών», πόσω μάλλον το κόψιμο, είναι «όχι σοβαρό» (σ.σ.: τι να κάνουμε; αυτά είναι τα ελληνικά του). Οτι δεν είναι «ρεαλιστική πολιτική», ότι «οδηγεί σε κατάρρευση την οικονομία» παγιώνοντας την αγορά κι ότι δημιουργεί «φαύλο κύκλο ύφεσης».

Αν λοιπόν δεν έλεγε (δύο μόλις μήνες πριν) ψέματα, τότε τα μέτρα που παίρνει τώρα δολοφονούν το λαϊκό εισόδημα και κατ' ακολουθίαν βυθίζουν το σύνολο της οικονομίας στην ύφεση.

Αν πάλι τότε δεν ήξερε τι του γινόταν, τι μας βεβαιώνει ότι ξέρει τώρα;

Ομως ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να επικαλεσθεί άγνοια στοιχείων ούτε για τότε ούτε για τώρα. Ηδη εγνώριζε πριν από τις εκλογές κι εγνώριζε ακόμα καλύτερα μετά. Με τα ίδια στοιχεία λοιπόν διαβεβαίωνε τότε ότι δεν θα ακολουθήσει την πολιτική που ακολουθεί τώρα.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κ. Παπανδρέου αντελήφθη τι ακριβώς συμβαίνει, όταν πήγε στο Νταβός - διότι άγνοια πραγματικότητος σε πρωθυπουργό δεν συγχωρείται.

Αλλά ακόμα κι αν εκεί στο Νταβός έμαθε, αν εκεί έπαθε σοκ κι έκτοτε περίτρομος κινείται, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα! Διότι αύριο

ο κ. Παπανδρέου θα δει την κυρία Μέρκελ. Θα πάθει κι άλλο σοκ; Κι αν πάθει, πόσα υποβρύχια ακόμα θα αγοράσει;

Μεθαύριο ο κ. Παπανδρέου θα δει τον Ομπάμια! Θα πάθει κι άλλο σοκ; Κι αν πάθει, τι μέλλει συμβεί;

...................................

Αν ο κ. Παπανδρέου αντιδρά έτσι μπροστά στα τέρατα της παγκόσμιας νέας τάξης περί τα οικονομικά, γιατί να αντιδράσει διαφορετικά μπροστά τους στα ζέοντα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, ελληνοτουρκικά, FYROM, Κυπριακό;

Δεδομένου μάλιστα ότι η «αιφνίδια πρόσκληση» του κ. Παπανδρέου και στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον δεν είναι παρά ο ευφημισμός μιας κλήσης να παρουσιαστεί (δι' υπόθεσίν μας), τα πράγματα προβάλλουν χειμέρια.

***

Κατά τα άλλα, οι ομιλούσες γραβάτες χθες στην τηλεόραση περιέγραφαν τη γενναιότητα των μέτρων σαν να «πήρανε την Πόλη» κι όχι σαν να μας πήρανε το σκαλπ!

Θλιβερόν!

Είναι γενναίο να αφαιρούνται πόροι από το Υπουργείο Παιδείας;

Είναι γενναίο και δίκαιο να μένουν στο απυρόβλητο οι Τράπεζες, οι ΜΚΟ, οι πενήντα - εξήντα άγιες οικογένειες της χώρας και να την πληρώνουν εκατομμύρια πολίτες χαμηλού εισοδήματος;

Τα μέτρα τα ξέρετε.

Στην ουσία παίρνουν από τους πολλούς τα λίγα που γι' αυτούς είναι πολλά, τους ξεπατώνουν, τους εξαθλιώνουν, τους απελπίζουν

τους καταδικάζουν ειρκτή για πολλά από τα επόμενα χρόνια κι αφήνουν τους πλούσιους στα ίδια. Κι όμως! ο κ. Παπανδρέου βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο δεν δίστασε να μιλήσει «για μια πιο δίκαιη κοινωνία»!

Εκτός από τα μέτρα δεν έχει προηγούμενο και η αμετροέπεια του ανδρός. Η ευκολία του να μας θεωρεί ηλίθιους είναι άκρως ανησυχητική...

Με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως με την έκτακτη εισφορά 1% σε όσους δηλώνουν πάνω από 100.000 ευρώ (συνήθως υψηλόμισθοι μισθωτοί), περίπου 13.000 νομοταγή κορόιδα, η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των καλοπροαίρετων για τους φοροφυγάδες που αφήνει απείραχτους, τα γκόλντεν μπόυς κι όλη αυτή τη σάρα και τη μάρα που βυζαίνει την Ελλάδα. (Προ μηνός ο πολύς κυρ Πεταλωτής προέγραφε «μεγαλογιατρούς φοροφυγάδες στο Κολωνάκι» και προδιέγραφε τη σύλληψή τους. Συλλάβανε τα αγγειά τους.)

«Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα». Η κυβέρνηση αυτή έχει διαιρέσει τον λαό και βασιλεύει -όπως όλες οι προηγούμενες. Ομως το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές και ο εξώστης ήδη γιουχάρει.

Για μιαν ακόμη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι (όπως άλλωστε οι γεωργοί και πολλοί άλλοι) εχρίσθησαν αποδιοπομπαίοι τράγοι κι εσύρθησαν στην κουρά. Αυτοί που βοηθούν την εξουσία να τους κουρέψει, θα δουν σύντομα το θηρίο και στη δική τους πόρτα.

Αυτοί οι ίδιοι θα του έχουν οπλίσει το χέρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: