Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

23.3.10

Διαβήματα για εκπαίδευση Ελλήνων αντιεξουσιαστών από τη «Χεζμπολάχ»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ

Δίκτυο ισλαμικών οργανώσεων φέρεται να έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες την εκπαίδευση δεκάδων νεαρών που κινούνται στις παρυφές του αντιεξουσιαστικού κόσμου, γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης σε Συρία, Λίβανο και Παλαιστίνη.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με μαχητές οργανώσεων όπως η «Χεζμπολάχ», οι οποίοι λειτουργούν ως εκπαιδευτές, οι Ελληνες αντιεξουσιαστές φέρονται να έχουν μυηθεί στις βασικές αρχές του αντάρτικου πόλεων.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από διπλωματικές πηγές, η κυβέρνηση έχει διαμαρτυρηθεί είτε επισήμως μέσω διαβημάτων είτε ανεπισήμως στις κυβερνήσεις της Συρίας, του Λιβάνου και στην Παλαιστινιακή Αρχή υποστηρίζοντας ότι μερικές δεκάδες Ελληνες αντιεξουσιαστές έχουν εκπαιδευτεί μυστικά από ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διαβήματα για εκπαίδευση Ελλήνων από τη «Χεζμπολάχ»

Δίκτυο ισλαμικών οργανώσεων φέρεται να έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες την εκπαίδευση δεκάδων νεαρών που κινούνται στις παρυφές του αντιεξουσιαστικού κόσμου, γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης σε Συρία, Λίβανο και Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές ασφαλείας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, περίπου 25-30 Ελληνες πολίτες, διατηρώντας στενές σχέσεις με οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, ταξίδεψαν τους τελευταίους μήνες σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου το δίκτυο ορισμένων ισλαμικών οργανώσεων δεν θεωρείται ελεγχόμενο.

Κατά τις ίδιες πηγές στις χώρες αυτές οι νεαροί, που εκτιμάται ότι κινούνται από τον χώρο των αριστερίστικων οργανώσεων μέχρι τις αντιεξουσιαστικές παρυφές έχουν λάβει εκπαίδευση στη χρήση όπλων, καθώς και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ισλαμικές ομάδες. Σε συνεργασία με μαχητές οργανώσεων όπως η «Χεζμπολάχ», οι οποίοι λειτουργούν ως εκπαιδευτές, οι Ελληνες αντιεξουσιαστές φέρονται να έχουν μυηθεί στις βασικές αρχές του αντάρτικου πόλεων.

Επίσης, οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν διδαχτεί τη χρήση φορητών όπλων όπως τα καλάσνικοφ, αλλά και ρουκετοβόλα τύπου RPG, των λεγόμενων και μπαζούκας των φτωχών. Με μια αντίστοιχη ρουκέτα από RPG είχε χτυπηθεί το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2007 από μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» επισημαίνεται αρμοδίως.

Οι πληροφορίες ότι Ελληνες αντιεξουσιαστές εκπαιδεύονται από ισλαμιστές μαχητές είναι σε γνώση αμερικανικών και υπηρεσιών ασφαλείας από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Τα δεδομένα αυτά διασταυρώθηκαν με στοιχεία που εντοπίστηκαν σε χώρους όπου σημειώθηκαν επιθέσεις οργανώσεων όπως η «Σέχτα Επαναστατών», οι «Συνωμοσίες Πυρήνων της Φωτιάς» και ο «Επαναστατικός Αγώνας». Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κινητοποιηθεί, δεδομένου ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι σχεδιάζουν οι Ελληνες που φέρονται να εκπαιδεύτηκαν από ισλαμιστές μαχητές και σε πόσους ακόμη έχουν καταφέρει να μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκόμισαν μυστικά.

Η απόφαση ήταν να ενημερωθούν οι χώρες που πιστεύεται ότι βρίσκουν καταφύγιο οργανώσεις όπως η «Χεζμπολάχ» και να υπάρξουν διαμαρτυρίες, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η μεταφορά τεχνογνωσίας προς τους Ελληνες αντιεξουσιαστές.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για να αποκαλυφθεί τι ακριβώς διδάχτηκαν οι Ελληνες «τουρίστες», από ποιες οργανώσεις και αν διατηρούν επικοινωνία με ομάδες ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Στην Αθήνα έχουν φτάσει πληροφορίες προερχόμενες και από το Ισραήλ ότι σε κάποιες περιπτώσεις εμπορικά πλοία χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα για τη μεταφορά οπλισμού στη «Χεζμπολάχ».

Την προηγούμενη βδομάδα ανώτατο διπλωματικό στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετέβη στο Τελ Αβίβ για συνομιλίες με την ισραηλινή πλευρά, όπου κατά πληροφορίες μεταφέρθηκαν δεδομένα ή ακόμη και ντοκουμέντα για εκπαίδευση Ελλήνων αντιεξουσιαστών από ισλαμιστές μαχητές.

Για το θέμα δεν κρύβουν την ανησυχία τους και οι Αμερικανοί. Στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζουν προβληματισμό για τις τελευταίες επιθέσεις, διότι θεωρούν ότι οι νέες μορφές πάλης εκδηλώνονται με περισσότερη βία. Κατά πληροφορίες, ακόμη και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Χίλαρι Κλίντον στην πρόσφατη συνάντησή της με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον εξέφρασε την ανησυχία της για την επανάληψη επιθέσεων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον έχουν κοινές εμπειρίες από την αντιμετώπιση του φαινομένου…

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία διεθνώς τα τελευταία χρόνια στο κεφάλαιο που αφορά στη χώρα μας υπάρχουν αναφορές στα εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα της χώρας αλλά και στη γειτνίασή της με κράτη της Μέσης Ανατολής και με την Τουρκία, όπου ενδέχεται να βρίσκουν καταφύγιο ισλαμιστές τρομοκράτες ή να ταξιδεύουν Ελληνες αντιεξουσιαστές.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: