οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

3.3.10

Σταθερά πρώτη στις αυξήσεις τιμών η Ελλάδα

Σταθερά πρώτη στις αυξήσεις η Ελλάδα δείχνει η ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Ιανουάριο του 2010, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα.

* Η Ελλάδα τρίτη στον πληθωρισμό μέ 2,3% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,0%

* Η Ελλάδα πρώτη στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 4,1% με δεύτερη την Ισπανία 3,2% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,8%.

* Η Ελλάδα πρώτη στόν σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% , με δεύτερη την Ιταλία με αύξηση 14,9% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 4,3%.

* Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση του καφέ, κακάο, τσάϊ , με 1,9% % με δεύτερη την Μάλτα με 1,7% όταν ο μέσος όρος της Η Ε.Ε είναι 0,20 %

* Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές με 19,2% , με δεύτερη την Μάλτα με 5,2% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 2,8%.

* Η Ελλάδα πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 10,9% με δεύτερη την Κύπρο με 7,7% όταν ο ΜΟ της ΕΕ είναι 4,8%

* Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση της βενζίνης με 28,3% με δεύτερη την Ιρλανδία με 26,7% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 16,2%.

* Η Ελλάδα τρίτη στην αύξηση προϊόντων διατροφής με 2,2% με πρώτο το Λουξεμβούργο με 3,6% και δεύτερο το Βέλγιο με 2,6% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι -0,2%.

Με τη μείωση των μισθών, το πάγωμα των συντάξεων και την αύξηση των φόρων, του ΦΠΑ και κατ' επέκταση των τιμών, υπολογίζεται ότι οι Έλληνες θα χάσουν πάνω από το 20% της αγοραστικής τους δύναμης. Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες έως τραγικές συνθήκες στις οποίες οδηγούνται η χώρα και οι πολίτες της, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα πρέπει να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς και τη συγκράτηση των τιμών προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.