οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

5.3.10

Απάντηση σε επιστολή αναγνώστη για την εγκληματικότητα αλλοδαπών

Ο αναγνώστης μας κ. Σ.Κ. μας γράφει για το πρόβλημα της εγκληματικότητας αλλοδαπών εφήβων, και όχι μόνο:

«Αγαπητέ Γνωμοδότη, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τους έφηβους γόνους μεταναστών που συγκροτούν συμμορίες και πηγαίνουν έξω από τα σχολεία και απειλούν και κτυπούν τα παιδιά μας. Δρουν πάντα κατά ομάδες 5-7 ατόμων και ειναι άκρως προκλητικοί με μια ακραία θρασυδειλία που προκύπτει από την ψυχολογία του μπουλουκιού με το μίζερο καταπιεσμένο παρελθόν που ξαφνικά απέκτησε ελευθερία και ευημερία σε μια χώρα που δεν φημίζεται για τις ρατσιστικές της διαθέσεις.

Ο Ελληνας δεν είναι ρατσιστής, είναι φιλόξενος, καλός, αλλά όταν αυτοί προκαλούν δεν έχει άλλη επιλογή από το να αλλάξει άποψη.

Πιστεύω να θυμάστε τι έγινε όταν μετά από μια ανεξακριβωτη πληροφορία που έλεγε ότι κάποιος αστυνομικός έσκισε το κοράνι, βγήκαν στους δρόμους και τα έκαψαν, τα έσπασαν με μια πολύ μικρή, ασήμαντη αφορμή. Δηλαδή την επόμενη φορά τι θα κάνουν;»

Καταρχήν, αγαπητέ φίλε, το πρόβλημα των νεανικών συμμοριών δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο και ούτε περιορίζεται στη συμμετοχή αλλοδαπών μονάχα νέων. Όσο εντείνεται η κοινωνική διαφθορά και σήψη και διογκώνονται η ανεργία και η φτώχια, τα φαινόμενα αυτά ολοένα δυστυχώς θα αυξάνονται – συνεπικουρούσης της πολυπολιτισμικότητας. Μέχρι να γίνει η ζωή μας κυριολεκτικά αβίωτη, να φτάσουμε στο «αμήν» και να εκχωρήσουμε την ελευθερία μας – όση μας έχει απομείνει - στον Μεγάλο Αδελφό που θα προσφερθεί να αναλάβει την Τάξη και την ασφάλειά μας. «Για το καλό μας»...

Ως προς την υπόθεση «σκισμένο κοράνι», ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία, καταδικάστηκε ως κοινός απατεώνας. Μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερη ανάρτησή μας.