οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

11.3.10

Εισαγγελική εντολή να συλληφθούν οι καταληψίες της Πανεπιστημίου

Εντολή για επ' αυτοφώρω συλλήψεις εις βάρος των καταληψιών του οδοστρώματος της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ιω. Σακελλάκος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Ειδικότερα, ο κ. Σακελλάκος, μετά το κυκλοφοριακό χάος που έχει προκληθεί στην κεντρική αρτηρία της Αθήνας για πολλές ημέρες, από την κατάληψη του δρόμου από απολυμένους υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής, έδωσε παραγγελία να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. τα νόμιμα μέτρα για την άρση του «κλεισίματος» της οδού.

Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης αποτέλεσε η επί επταήμερο κατάληψη του δρόμου από απολυμένους της πρώην Ολυμπιακής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή αποζημιώσεων που τους είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Στο έγγραφο του κ. Σακελλάκου επισημαίνεται ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών (άρθρο 292 Π.Κ.) το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και διώκεται αυτεπάγγελτα. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Σακελλάκος ζήτησε να σχηματιστούν δικογραφίες κατά των υπαιτίων και να οδηγηθούν στην Εισαγγελία της Αθήνας για να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο της πόλης έχει κοπεί στα δύο εδώ και μία εβδομάδα, ενώ υπό κατάληψη τελεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καμία απολύτως πράξη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και μισθοδοσίες του δημόσιου τομέα, όπως επισημαίνουν στελέχη της κυβέρνησης.

(από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)