οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

10.3.10

Εμπρός συντεχνίες, να το βουλιάξουμε το πλοίο!

Του Θανάση Μαυρίδη

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, επειδή δεν τους άρεσε που το δημόσιο περιέκοψε τα επιδόματά τους. Με δημοκρατικές διαδικασίες, λοιπόν, κατέλαβαν ένα δημόσιο κτίριο και απαίτησαν να αποτελέσουν ΤΗΝ εξαίρεση. Και τα κατάφεραν! Τώρα, κύριε Παπανδρέου, που έγινε η αρχή, ετοιμαστείτε για τη συνέχεια...

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται πολύ ικανή στο να επιβάλλει φόρους, αλλά έχει μία έμφυτη αδυναμία να περικόπτει δαπάνες. Κι εμφανίζεται, μάλιστα, ιδιαίτερα ευάλωτη στις διεκδικήσεις των συνδικάτων.

Οι υπάλληλοι του τυπογραφείου έγραψαν ιστορία! Κατάφεραν ένα ρήγμα στο πλοίο που μπορεί για τη συνέχεια να αποδειχτεί καταστροφικό. Ίσως, κύριε Παπακωνσταντίνου, ο Τιτανικός δεν προλάβει να προσκρούσει τελικά στο παγόβουνο. Η μικρή αυτή τρύπα να αποτελέσει την αφορμή για να βουλιάξει γρηγορότερα.

Τι θα πει, άραγε, η κυβέρνηση αύριο στους δασκάλους και στους καθηγητές αν αποφασίσουν να κλείσουν τα σχολεία μέχρι να... δικαιωθούν; Τι θα πει στους εφοριακούς που ήδη βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όταν, μάλιστα, οι προοπτικές επιτυχίας των μέτρων στηρίζονται στη δυνατότητα είσπραξης των φόρων; Διότι όλοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση μπορεί και να υποχωρήσει, αρκεί κανείς να διεκδικήσει τα αιτήματά του με ό,τι όπλα έχει. Άλλος θα κόψει το ρεύμα, άλλος θα κλείσει τους δρόμους, άλλος θα καταλάβει δημόσια κτίρια.

Αν αυτό είναι «κοινωνική συστράτευση» απέναντι στον εθνικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε, ας τα παρατήσουμε καλύτερα και ας ξοδέψουμε τα όποια αποθέματά δυναμισμού μας σε αναζήτηση εκτάσεων προς καλλιέργεια...

Η κυβέρνηση θα δώσει το ρυθμό στα τύμπανα και όχι κάθε ένας από εμάς και από μόνος του. Οι λύσεις θα έρθουν όταν η κυβέρνηση δείξει αποφασιστικότητα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Κι όλοι θα συνταχτούν με τις επιλογές της, όταν πειστούν ότι υπάρχει πράγματι κίνδυνος και ότι όλοι θα συνεισφέρουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Χωρίς εξαιρέσεις.

(από το capital.gr)