οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

25.2.10

Ο λαός έρμαιο ευρωκρατών, κερδοσκόπων και εθνομηδενιστών

Εντέλει, ο εθνομηδενισμός αποδεικνύεται όχι μόνον ένα εγχείρημα πνευματικής κατεδάφισης της ελληνικής ιστορίας και ταυτότητας, αλλά και ένα πολιτικό εγχείρημα πραγματικής κατεδάφισης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Σήμερα, η Ελλάδα έχει παραδοθεί στα χέρια των κηδεμόνων της Ε.Ε., με πρωτοστατούσα την Γερμανία, και των Αγγλοαμερικάνων κερδοσκόπων. Εντέλει, ο «εκσυγχρονισμός», η ενσωμάτωσή μας στην νέα, κοσμοπολίτικη πραγματικότητα των μεγάλων υπερεθνικών σχηματισμών απέβη μια ολοκληρωτική καταστροφή για τη χώρα μας. Και εντάσσονται βεβαίως στην ίδια τάση, το διανοητικό αίτημα για την εγκατάλειψη της ελληνικότητας και της ιστορίας μας, και το πολιτικό εγχείρημα της προσάρτησης της χώρας στο άρμα των Αμερικάνων, των Ευρωπαίων και των νεο-οθωμανών.

Γι’ αυτό και οι φιγούρες που αντιπροσωπεύουν αυτές τις δύο τους εκδοχές, συνδέονται στενά μεταξύ τους: Σημίτης και Λιάκος, Μπακογιάννη και Γιαννάκου, Παπανδρέου και Δραγώνα. Γι’ αυτό και τα νεοφιλελεύθερα και αντιλαϊκά εγχειρήματα απ’ τη μία, και οι εθνομηδενιστικές απόπειρες από την άλλη, προέκυπταν πάντοτε συντονισμένα, αν δεν ταυτίζονταν πλήρως όπως συνέβη με το εγκληματικό Σχέδιο Ανάν: Πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και χρηματιστήριο, άρθρο 16 και βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, τα μέτρα διάσωσης των ελίτ και το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια.

Σήμερα, που η κυβέρνηση διεξάγει έναν «διπλωματικό αγώνα» στο εξωτερικό για τον… 14ο μισθό των εργαζόμενων, το κουβάρι των ελληνικών αντιθέσεων ξεκαθαρίζεται εντελώς μπροστά στα μάτια μας. Στην χώρα μας δεν υφίσταται διάκριση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής. Είναι όλα συνδεδεμένα, και εξαρτώνται από την εθνομηδενιστική και παρασιτική στρατηγική που έχουν επεξεργαστεί οι ελληνικές άρχουσες τάξεις.

Αυτή τη στρατηγική είναι η μόνη που γνωρίζει ο «πρωθυπουργός από το εξωτερικόν», Γ. Παπανδρέου, και γι’ αυτό κυβερνάει την χώρα μέσα από τα ταξίδια του στο Λονδίνο, τις Βρυξέλες και την… Ινδία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κρίση με μια φυγή προς τα έξω, επιτείνοντας τις αιτίες που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Γι’ αυτό και η Ελλάδα που πρεσβεύει, η Ελλάδα των αγράμματων πανεπιστημιακών του Κολωνακίου, των γιάπηδων της Κηφισιάς, και των γκόλντεν μπόυς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, είναι σήμερα η Ελλάδα της κατάρρευσης, του τέλματος και του αδιεξόδου.

ΠΗΓΗ