οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

25.2.10

Απεργία: Μεγάλη συμμετοχή και πορεία με περιορισμένα επεισόδια

Πέρασα χθες από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και με τη βοήθεια του ρεπορτάζ των ΜΜΕ, θα ήθελα να σας μεταφέρω μερικές διαπιστώσεις:

1) Η συμμετοχή στην απεργία ήταν γενική. Ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους θέλουν να περάσουν αβρόχοις ποσί τα νέα οικονομικά μέτρα.

2) Οι δύο συγκεντρώσεις ήταν μεγάλες - μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά - αλλά παρ' όλα αυτά το μέγεθός τους δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα της λαϊκής δυσφορίας. Ίσως, δεν έχουμε νιώσει ακόμα στο πετσί μας τι μας περιμένει...

3) Περιορισμένα ήταν τα επεισόδια και οι ζημιές που προκάλεσαν οι "απαραίτητοι" πια κουκουλοφόροι, και δυσανάλογα μεγάλος ο αριθμός των ξένων μέσων που με δεκάδες κάμερες καραδοκούσαν να καλύψουν ίσως ένα "νέο Δεκέμβρη", αλλά τελικά φαίνεται απογοητεύτηκαν.

4) Σημαντική η συμμετοχή αλλοδαπών εργατών (δείτε και το σχετικό βίντεο) που διαδήλωσαν δίπλα σε άνεργους Έλληνες συναδέλφους τους.

5) Περιορισμένη για ευνόητους λόγους ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος στη συγέντρωση και την πορεία.

Και καταλήγω με ένα ερώτημα: Άρα πότε θα γίνουν μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες και για άλλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία; Ας πούμε, για τα εθνικά θέματα, τη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία... Εκτός, αν μερικοί θεωρούν ότι μόνο στομάχι είναι ο άνθρωπος και τίποτε άλλο!

ΣΑΡ-