οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

20.1.10

Ανεξάρτητη Υπηρεσία για τη χορήγηση ασύλου

Τη δημιουργία νέας Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και τη δημιουργία νέου πλαισίου λειτουργίας των χώρων παραμονής αλλοδαπών, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες.

Οι υπόλοιπες πέντε προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι: η επιτήρηση των συνόρων στην είσοδο και την έξοδο, η αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, η σωστή διαχείριση του ζητήματος των πολιτικών προσφύγων, η συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την Ε.Ε. και τα γειτονικά κράτη και η ομαλή ένταξη των νόμιμων μεταναστών και ειδικά της δεύτερης γενιάς στις κοινωνικές δομές. «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γκουτιέρες, ενώ ανέφερε ότι η νέα υπηρεσία θα μπορέσει να δώσει λύση στο πρόβλημα με τις 50.000 εκκρεμείς αιτήσεις για άσυλο.

Ο Γ. Καμίνης
Υπέρ της χορήγησης ιθαγένειας τάχθηκε χθες από τη Βουλή ο Συνήγορος του Πολίτη Γ. Καμίνης: «Σε ανθρώπους που επί μακρόν διαμένουν στη χώρα, έχουν συνάψει δεσμούς, έχουν φτιάξει οικογένειες, τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει εδώ, κάποια στιγμή τους βοηθάς να αποκτήσουν ιθαγένεια, διότι διαφορετικά έχεις πολίτες χωρίς πολιτικά δικαιώματα. Κι όποιος δεν έχει πολιτικά δικαιώματα, είναι στην ουσία ανυπεράσπιστος», τόνισε.

(από το v2.imerisia.gr)