οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

21.1.10

Ποιοι ζητούν την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων και την κατάργηση της προσευχής από τα σχολεία

Mε χθεσινό (6/1/10) Δελτίο Τύπου το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" μάς πληροφορούσε ότι τέσσερις γονείς ζήτησαν την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων και την κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού των μαθητών. Ένας από τους γονείς είναι ο συγγραφέας και εκδότης Θανάσης Τριαρίδης.

Η ιστοσελίδα του είναι αποκαλυπτική των ιδεών και αντιλήψεων του κυρίου αυτού.

Στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Το καλοκαίρι του 2005 διέκοψε τη 18μηνη συνεργασία του με την εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής όταν η τελευταία αρνήθηκε να δημοσιεύσει το κείμενό του που αφορούσε την κομμένη μακεδονική γλώσσα και την αναγκαιότητα διδασκαλίας της στα σχολεία"

... Έχει γράψει πολλά κείμενα ενάντια στα έθνη, τις θρησκείες, τους ολοκληρωτισμούς, τους κοσμοδιορθωτισμούς και τον ανθρωποδιορθωτισμό, τον ρατσισμό και κάθε μορφή ατομικής και συλλογικής βίας».

Ανάμεσα στα κείμενα που έχει γράψει είναι και τα:
Υπερ ομοφυλοφιλίας
Υπερ πορνογραφίας
Ο Ναζωραίος στους κάμπους (που αρχίζει με τα λόγια: Δεν πιστεύω στην Εκκλησία)
Όσο για το περιεχόμενο των κειμένων... αισχρόν εστί και λέγειν.

Δεν αναφέρουμε τα παραπάνω για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να αντιληφθούμε όλοι ότι οι διεστραμμένες απόψεις κάποιου μπορούν στην Ελλάδα του σήμερα να μετατραπούν σε εύλογα αιτήματα γονέων και να καθορίσουν τη στάση Παρατηρητηρίων, Ανεξάρτητων Αρχών ακόμη και Υπουργείων απέναντι στο χριστιανικό χαρακτήρα της παιδείας μας. Είναι ποτέ δυνατόν τα αιτήματα ενός γονιού όπως ο ανωτέρω να γίνονται αίτημα προς το Συνήγορο του Πολίτη και να οδηγούν σε προβληματισμό ή λήψη αποφάσεων κυβερνητικών προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κύριος αυτός; Κι όμως δυστυχώς είναι.

ΠΗΓΗ