Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

19.1.10

Τεράστιο εθνικό θέμα η ελληνοποίηση των μεταναστών

Το θέμα της «ελληνοποίησης» των μεταναστών επειδή είναι τεράστιας εθνικής και ιστορικής σημασίας, έχει ανάγκη από λύσεις νηφάλιες, ακριβείς και μετριοπαθείς.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε έναν αγώνα ψηφοθηρίας μεταξύ αυτών, που με εθνικιστικά παραληρήματα θα προσπαθήσουν να υφαρπάξουν την εύνοια και την ψήφο των, δικαίως, φοβισμένων Ελλήνων πολιτών από συμπεριφορές μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, και των άλλων που διαλαλώντας την ευαισθησία τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα βάλουν τα δυνατά τους να εισπράξουν τις ψήφους των ευαίσθητων περί αυτά πολιτών, αλλά κυρίως την ψήφο των μεταναστών που θα δικαιούνται να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η απόδοση ιθαγένειας όμως πρέπει να γίνει με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των παιδιών μας και όχι τις επόμενες εκλογές, και κυρίως με την πλειοψηφία των Ελλήνων πεπεισμένη ότι η αλλαγή αυτή θα αποβεί προς όφελός της.

Η μαζική απόδοση ιθαγένειας είναι τεράστια κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική αλλαγή που πρέπει να γίνει με αυστηρούς κανόνες και υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης.
Προχειρότητες και λάθη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έχουν ολέθριες συνέπειες στην πορεία της πατρίδας μας και των πολιτών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: