οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

28.1.10

Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως κοστίζουν τα μπλόκα

«Δυσβάσταχτο» είναι το κόστος των αγροτικών κινητοποιήσεων για τον επιχειρηματικό κόσμο. Σύμφωνα με έρευνες που διενήργησαν τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα μπλόκα των αγροτών κοστίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως!


«Η αγορά δεν αντέχει άλλους αποκλεισμούς δρόμων, που κοστίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή και τα στοιχεία τηλεφωνικής έρευνας, στην οποία προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΒΕΑ σε τυχαίο δείγμα 500 επιχειρήσεων – μελών του, το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι τουλάχιστον μία στις δύο επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΑ και συγκεκριμένα 265 από τις 500 που ρωτήθηκαν, αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των αγροτών και των αποκλεισμών των δρόμων.

Σημειώνεται ότι:

- Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες διακίνησης υγρών καυσίμων, οι μεταφορείς φαρμακευτικών προϊόντων για νοσοκομεία και όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή σε εκθέσεις προϊόντων.

- Επίσης, πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μεταφορά των υπαλλήλων τους

- Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αναδείχθηκε από την έρευνα είναι οι καθυστερήσεις στη διακίνηση αγαθών και η επιβάρυνση με επιπλέον κόστη μεταφοράς.

- Συνολικό εκτιμώμενο κόστος ημερησίως εξαιτίας των κινητοποιήσεων (μπλόκα) των αγροτών, 20 – 25 εκατ. ευρώ.

- Επιχειρήσεις λιανικής τροφίμων και άλλων αναγκαίων προϊόντων εκτιμούν ότι από τις αρχές της επόμενης βδομάδας, θα αρχίσουν να παρουσιάζονται ελλείψεις καθότι εξαντλούνται τα αποθέματα.

(από το isotimia.gr)

Εμπρός παιδιά! Άντε να βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι να το βουλιάξουμε το ρημάδι το πλοίο!...