Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

18.11.10

Δεν έχεις δει τίποτε ακόμα κε Στράους-Καν...

Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έγινε κατανοητό από τους πολίτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

«Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων»,εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Όταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, 'ναι... αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο... Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε», είπε.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας με το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και η κοινή γνώμη υποστήριξε την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση», είπε.

(από Τα Νέα)

"Γ": Με έκδηλο θαυμασμό και ασυγκράτητο ενθουσιασμό ο διοικητής του ΔΝΤ κ. Στράους Καν, παρατήρησε ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν ξανάγινε.

Και βέβαια, δεν ξανάγινε στην Ελλάδα:
1) Να απέχουν οι τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους, εκφράζοντας την ανοχή και την "εμπιστοσύνη" τους στην "αριστερή" διακυβέρνηση.
2) Να εκλαμβάνεται η "αυτοδιοικητική ψήφος" του δευτέρου γύρου ως επιδοκιμασία στην κυβέρνηση.
3) Να μας δουλεύουν τόσο χοντρά οι δανειστές-δυνάστες μας ότι με τα μέτρα τους "προστατεύονται οι πλέον αδύναμοι και οι πλέον ευάλωτοι".

Σίγουρα, αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν ξανάγινε, αλλά κι αυτό που θα γίνει, δεν θάχει ξαναγίνει κε Στράους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: