οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

29.11.10

Ένας στους πέντε Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας

«Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας «Μαζί ενάντια στη φτώχεια» που οργάνωσε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το υπουργείο στο πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας».

Το όριο υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανά άτομο και στα 13.608 ευρώ ετήσιο εισόδημα όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια.

Το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανήκουν στην τρίτη ηλικία, το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.

Σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρομέτρου για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σχεδόν 80 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ ή το 16% του πληθυσμού ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας ενώ τα 19 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η φτώχεια στη χώρα τους είναι εκτεταμένη. Συνήθη «κοινωνικά» αίτια της φτώχειας θεωρούνται τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και οι ανεπαρκείς αμοιβές ενώ συνήθη προσωπικά αίτια η έλλειψη εκπαίδευσης, κατάρτισης ή δεξιοτήτων, καθώς επίσης και η «κληρονομική φτώχεια».

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (56%), πιστεύουν ότι οι άνεργοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια.

Το 41% πιστεύει ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι και το 31% όσοι έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Το 87% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η φτώχεια αποτελεί εμπόδιο για αξιοπρεπή στέγαση, οκτώ στους δέκα ότι εμποδίζει την πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση και ένα 74% ότι μειώνει τις πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας.

Επίσης το 89% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν δράση για καταπολέμηση της φτώχειας.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

5.000 ευρώ πλήρωνε (ή πληρώνει) για κάθε του ερωτική συνεύρεση με πόρνες "πολυτελείας" ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε μια από τις πολυάριθμες εφήμερες συντρόφους του. Πόσο στ' αλήθεια αφελείς πρέπει να είναι εκείνοι που εξακολουθούν να ελπίζουν ότι οι ηγέτες του κόσμου τούτου θα λύσουν τα προβλήματά τους!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: