οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

9.3.10

Πόσο θα μας κοστίσει άραγε η διεθνής "αλληλεγγύη";

"Μια που δεν πήρα λεφτά, ας πάρω τουλάχιστον ένα κρουασανάκι για καβάτζα..."

Μέτωπο εναντίον των διεθνών κερδοσκόπων φαίνεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν (με ασυγχώρητα μεγάλη καθυστέρηση...) οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν και τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, ενώ ήδη, στη χθεσινή συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χ. Κλίντον, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τις ΗΠΑ να εξετάσουν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της G20, στην επόμενη σύνοδο της ομάδας, τρόπους βελτίωσης των ελεγκτικών μηχανισμών στις αγορές.

Κατά τα λοιπά, επειδή οι εξελίξεις δεν περιορίζονται μόνο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε, επί αμερικανικού εδάφους, ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Εν τω μεταξύ, φουντώνουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού, καθώς είναι κοινός τόπος ότι οι αρρυθμίες που προκαλούνται στο εσωτερικό της κυβέρνησης πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν, προτού δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις μετά το Πάσχα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αναμένουν επιτάχυνση των εξελίξεων, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το εξωτερικό...

(από το ΕΘΝΟΣ)