οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

3.3.10

Μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με δημοσίευση του Der Spiegel, υπάρχει μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία μίας οικονομικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Μετά την διάσωση της Ελλάδας, Γερμανία και Γαλλία ετοιμάζουν λοιπόν την δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό.
Όπως αναφέρεται, αυτήν την στιγμή σχεδιάζεται από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, μία οικονομική κυβέρνηση για την ευρωζώνη η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την διάσωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η ευρω-κυβέρνηση θα ασχολείται κυρίως με τα προβλήματα των κρατών-μελών πριν αυτά αναπτυχθούν και γίνουν δυσβάσταχτα και θα αφορά όλες τις χώρες που έχουν «κλειδώσει» το νόμισμά τους στο ευρώ, σύμφωνα με το Der Spiegel.
Οπως σημειώνεται, το σχέδιο περιλαμβάνει και οικονομικές κυρώσεις για όποιο κράτος κάνει σπατάλες, γεγονός το οποίο θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά «μαγειρέματα» των προϋπολογισμών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί περιμένουν τις πρώτες ενδείξεις των νέων μέτρων από την Ελλάδα, για να προχωρήσουν στην μεγάλη ένωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η πρόταση έγινε πρώτη φορά στις αρχές Φεβρουαρίου
Τη σύσταση «οικονομικής κυβέρνησης» των «27», η οποία θα διευκολύνει τον συντονισμό των πολιτικών των χωρών-μελών της ΕΕ, είχε προτείνει ο πρόεδρος της Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, την... ώρα που η συζήτηση για τα οικονομικά προβλήματα της ευρωζώνης μεταφερόταν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ρομπάι είχε υπογραμμισθεί πως «σήμερα οι επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ είναι, ο καθείς από την πλευρά του, υπεύθυνος για την οικονομική στρατηγική της κυβέρνησής του». Στο μέλλον, όμως, «οφείλουν να στέκουν στο επίπεδο της ΕΕ».

«Είτε αυτό το ονομάσουμε συντονισμό των πολιτικών, είτε οικονομική κυβέρνηση», οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι οι μόνοι που μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή μία «κοινή στρατηγική, η οποία στόχο θα έχει να δημιουργήσει μεγαλύτερη ανάπτυξη και επιπλέον θέσεις εργασίας» είχε δηλώσει τότε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου.
Οι προτάσεις του Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχαν ανακοινωθεί στους 27 ηγέτες στην άτυπη Συνόδου Κορυφής που είχε γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για την οικονομική κρίση.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ζώνη του ευρώ υπογραμμίζουν την πιεστική αναγκαιότητα να ενισχυθεί η διακυβέρνησή μας» είχε δηλώσει ο Βαν Ρομπάι, πριν αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Ε.Ε.
Ο ίδιος είχε προτείνει να υπάρξει απώτατο όριο μίας πενταετίας στους στόχους που θα ορισθούν για την «ατομική» κατάσταση κάθε χώρας, αντί να καθορισθούν οι ίδιοι στόχοι για όλα τα μέλη. Μία επιλογή, η οποία είχε οδηγήσει σε αποτυχία τις προηγούμενες στρατηγικές, οι οποίες είχαν καταντήσει απλά χρονοδιαγράμματα αγαθών προθέσεων.