Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

3.3.10

«Καταιγίδα» νέων μέτρων για 4,8 δισ. ευρώ

Περικοπή 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας και στο δώρο των Χριστουγέννων για τους δημόσιους υπαλλήλους ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα επιδόματα στο Δημόσιο περικόπτονται κατά 12%. Μειώνεται κατά 20% το ειδικό επίδομα των δικαστικών για ταχύτερη διεκπεραίωση υπόθεσης.

Επίσης μειώνονται κατά 7% όλα τα επιδόματα όλων των διοικητών ή μελών ΔΣ που λαμβάνουν χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% και στα χαμηλά κλιμάκια από 4,5% σε 5% και από 9% στο 10%.

Επίσης, επιβάλλεται ειδικός φόρος για είδη πολυτελείας, ενώ Ι.Χ. πολυτελείας θα θεωρούνται όσα έχουν τιμή άνω των 35.000 ευρώ.

Για τα νησιά του Αιγαίου παραμένει η έκπτωση κατά 30%.

Επίσης η βενζίνη αυξάνεται κατά 0,08 ευρώ και κατά 0,03 ευρώ το πετρέλαιο, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Καταργείται η απαλλαγή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που ίσχυε για τη ΔΕΗ και η Ελλάδα εναρμονίζεται με Όδηγία που επιβάλλει ειδικό φόρο για κατανάλωση ρεύματος με εξαίρεση τις ΑΠΕ.

Στα τσιγάρα ο φόρος αυξάνεται από 63% σε 65%, ενώ στα ποτά ο φόρος είναι 20%.

Επίσης, παγώνουν οι συντάξεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ περιορίζεται κατά 5% (500 εκατ. ευρώ) το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Παγώνουν επίσης οι προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα πλην των τομέων της υγείας, της παιδείας και της Αμυνας. Για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: