οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

23.2.10

Με αφορμή την αυριανή απεργία...

Συνήθως είμαστε κατά των απεργιών "για ψύλλου πήδημα", και ειδικά αυτών που στρέφονται έστω και έμμεσα ενάντια στα συμφέροντα άλλων επαγγελματικών τάξεων και επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο.

Τούτη τη φορά όμως, βρεθήκαμε σε δίλημμα. Από τη μια, τα οικονομικά χάλια της χώρας στα οποία μας οδήγησαν πρωτίστως η πολιτική ανεπάρκεια στη διακυβέρνηση και η πολιτική ...επάρκεια στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Από την άλλη, οι αγωνιώδεις κραυγές ενός λαού που εργάζεται χωρίς να πληρώνεται, που καταβάλλει τις ασφαλιστικές του εισφορές χωρίς να γνωρίζει μέχρι πότε θα συνεχίσει να παίρνει ακόμα και αυτά τα λίγα ψίχουλα που του δίνουν για σύνταξη, που καλείται συνεχώς "να κάνει θυσίες" για να πληρώνει ένα σπάταλο και αδηφάγο κράτος και τα λάθη ή τις ρεμούλες των λειτουργών του.

Τελικά, στην αυριανή απεργία αποφασίσαμε να είμαστε με το μέρος των απεργών. Και καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, αντί να προσπαθούν να μας πείσουν ότι με τις απεργίες υποσκάπτονται η οικονομία και τα συμφέροντα της χώρας, να χρησιμοποιήσουν τις εύλογες και δικαιολογημένες λαϊκές κινητοποιήσεις ως όπλο στις συχνά παράλογες και άδικες αιτιάσεις και απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων μας, που ασφαλώς δεν θα επιθυμούσαν να δουν ένα μέλος της Ε.Ε. να γίνεται "Αργεντινή".

Ο ελληνικός λαός, ένας από τους εργατικότερους της Ευρώπης σύμφωνα με τους αριθμούς (δεν μιλάμε για το δημόσιο), δεν είναι πια διατεθειμένος να υποβληθεί σε νέες οικονομικές θυσίες χωρίς αντίκρισμα, και να ανεχθεί τις λοιδωρίες και ταπεινώσεις από τους λοιπούς Ευρωπαίους, πληρώνοντας ο ίδιος για την ανεπάρκεια, τα λάθη και την ανεντιμότητα κάποιων πολιτικών του.

Ένα πράγμα μπορεί να ανεχθεί ο ελληνικός λαός: να μείνει μια μέρα χωρίς την (παρα)πληροφόρηση των τηλεοπτικών "ενημερωτικών" δελτίων...

Στείλτο τώρα στο FACEBOOK