οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

31.1.10

Θύελλα διαμαρτυριών για το διαφημιστικό της VODAFONE

Συχνά οι διαφημιστικές εταιρείες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και θεσμούς και ιστορικά πρόσωπα προκειμένου να επιτύχουν τον εμπορικό σκοπό τους. Αυτή τη φορά όμως με το «επαναστατικό spot» η VODAFONE και οι διαφημιστές της νομίζουμε ότι το παράκαναν.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, μια από τις πολλές που απεστάλησαν στη γνωστή και από την υπόθεση των υποκλοπών τηλεφωνική εταιρία.

ΠΡΟΣ τη VODAFONE

Μετά τη συνεργασία της εταιρείας σας (με ξένες δυνάμεις) για τη διενέργεια υποκλοπών εις βάρος του ελληνικού κράτους, ήρθε η ώρα να συμμετάσχετε ενεργά και στην προσπάθεια αποδόμησης και εκφυλισμού της ιστορικής μνήμης, της ελληνικής εθνικής συνείδησης και του ελληνικού πολιτισμού. Στην προσπάθειά σας αυτή επιλέξατε να γελοιοποιήσετε ιστορικές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, προσπαθώντας παράλληλα να κερδοσκοπήσετε.

Τη νέα τηλεοπτική σας διαφήμιση προφανώς την σκαρφίστηκαν και την αποδέχτηκαν άνθρωποι οι οποίοι, είτε είναι Έλληνες είτε όχι, προφανώς δεν εμπνέονται ούτε αντιλαμβάνονται τις Αρχές και τις Αξίες της Ελλάδας, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Ιστορίας. Προφανώς η εταιρεία σας και τα διευθυντικά στελέχη σας δεν έχετε αντίληψη των εννοιών την κοσμιότητας, του μέτρου και πρωτίστως του σεβασμού στη μνήμη ανθρώπων οι οποίοι ήταν πολύ πιο άξιοι από εσάς, αφιερώνοντας την ύπαρξή τους σε ιδανικά.

Για αυτό το λόγο ουδέποτε πρόκειται να διανοηθώ να αποκτήσω οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με την εταιρεία σας.