οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

2.1.10

Η Αποκαθήλωση του Σταυρού

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αποκαθηλώνει τον Σταυρό από τις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας, προκαλεί το κοινό αίσθημα», γράφει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής στο «Πρώτο Θέμα» της 20/12/09. Και αφού παραθέτει μια σειρά παγκοσμίων αντιδράσεων σε αυτό και σε άλλα «καπρίτσια» της παγκοσμιοποίησης, συνεχίζει: «Στην Ελλάδα όμως ξεσπάθωσαν οι συνήθεις ύποπτοι και κραδαίνοντας το διατακτικό της απόφασης ζητούν εν τω άμα και το θάμα να αποκαθηλωθεί ο Εσταυρωμένος από σχολεία και δικαστήρια».


Μια εβδομάδα αργότερα, διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας: «Ακόμη και το ενδεχόμενο να αποκαθηλωθούν από τις αίθουσες των δημόσιων κτιρίων τα χριστιανικά σύμβολα, ο κ. Ιερώνυμος έχει ξεκαθαρίσει ότι το συζητά και δεν το αποκλείει, αφού θεωρεί ότι δεν είναι μείζον θέμα για την Εκκλησία».

Η αποκαθήλωση του Σταυρού από τις αίθουσες των δημοσίων κτιρίων δεν θεωρείται πλέον μείζον θέμα για την Εκκλησία και την κοινωνία, από τη στιγμή που ο Σταυρός έχει ήδη αποκαθηλωθεί στην καρδιά και τη ζωή των μελών τους.