οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

7.6.12

Ποια η σχέση της "Χρυσής Αυγής" με τον ναζισμό

"Η 'Χρυσή Αυγή' που ιδρύθηκε από τον Σάμουελ Μάτερς το 1887, ήταν απόγονος της μυστικής αγγλικής εταιρείας των Ροδόσταυρων, η οποία είχε δημιουργηθεί 20 χρόνια πριν από τον Ρόμπερτ Γουένγουορθ Λιτλ, που ήταν ένας από τους αξιωματούχους της μασονίας.

Η 'Χρυσή Αυγή' είχε 144 μέλη και σαν σκοπό της, την πρακτική της τελετουργικής μαγείας και την επίτευξη της κατάκτησης των αρχικών δυνάμεων και γνώσεων... Βρισκόταν σε επαφή με τις παρόμοιες εταιρείες της Γερμανίας των οποίων θα βρούμε αργότερα μερικά μέλη στην περίφημη ανθρωποσοφική κίνηση του Ρούντολφ Στάινερ και αργότερα σε άλλα προναζιστικά κινήματα. Αρχηγός της στη συνέχεια θα πρέπει να ήταν ο Άλιστερ Κράουλι (σ.σ.: κορυφαίος 'μαύρος' μάγος του 20ού αιώνα), ένας καταπληκτικός άνθρωπος και σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα του νεοειδωλατρισμού, του οποίου τα ίχνη θα ακολουθήσουμε στη Γερμανία...

...Στα μάτια ενός λογικού ιστορικού, η 'Χρυσή Αυγή' και ο ναζισμός δεν έχουν τίποτα κοινό. Ο ιστορικός είναι λογικός, όχι όμως και η ιστορία. Τις ίδιες πεποιθήσεις έχουν αυτοί οι δύο άντρες (σ.σ.: Μάτερς και Χίτλερ), οι βασικές τους εμπειρίες είναι ίδιες, η ίδια δύναμη τους οδηγεί. Ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό ρεύμα, στην ίδια θρησκεία. Αυτή η θρησκεία δεν έχει ακόμα μελετηθεί. Ούτε η εκκλησία, ούτε ο δογματισμός δεν το επέτρεψαν...

...Πιστεύουμε πως αυτές οι μυστικές εταιρείες, μικρές ή μεγάλες, με παρακλάδια ή όχι, συναφείς ή όχι, δηλώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περισσότερο ή λιγότερο ξεκάθαρα, την ύπαρξη ενός διαφορετικού κόσμου απ' αυτόν που ζούμε. Ας πούμε πως δηλώνουν τον κόσμο του Κακού... Ο ναζισμός υπήρξε απ' αυτές τις σπάνιες στιγμές της ιστορίας του πολιτισμού μας, όπου μια πόρτα άνοιξε προς έναν άλλο κόσμο, μ' ένα τρόπο θορυβώδη και δυνατό. Είναι πολύ περίεργο που οι άνθρωποι έκαναν πως δεν άκουσαν και είδαν τίποτα, έξω από τις συνηθισμένες επιπτώσεις του πολέμου και της πολιτικής.

Όλα αυτά τα κινήματα, ο μοντέρνος ροδοσταυρισμός, η 'Χρυσή Αυγή', η γερμανική εταιρεία του Βριλ (που θα μας οδηγήσουν στην ομάδα της Θούλης, όπου εκεί θα συναντήσουμε τον Χαουσχόφερ, τον Ες και τον Χιτλερ), είχαν διασυνδέσεις με τη Θεοσ-οφική Εταιρεία της Ε. Π. Μπλαβάτσκυ, που ήταν καλά οργανωμένη και είχε δύναμη. Η Θεοσ-οφία καταγόταν από τη νεοειδωλολατρική μαγεία που ερχόταν από την Ανατολή και την ινδουιστική θεματολογία. Θα ήταν καλύτερα να πούμε πως κάποια ανατολίτικη θεωρία του Σατανά ανοιγόταν προς τη Δύση..."

(απόσπασμα από το βιβλίο "Η Αυγή των Μάγων", των δημοσιογράφων Λ. Πάουελς και Ζ. Μπερζιέ, εκδόσεις Κάκτος, 1990)