Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

1.12.10

Wikileaks: Γερμανία και ΗΠΑ συζητούσαν την αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ!

Σε έγγραφο που διέρρευσε από το Wikileaks φαίνεται πως τον Φεβρουάριο του 2010, οι Γερμανοί άφηναν προς πάσα κατεύθυνση ανοιχτό το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης από τους κόλπους της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζήτηση για την «τακτοποίησή» μας από την ΕΕ, έγινε στη Γερμανία, όπως αποκαλύπτεται σ΄ ένα από τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσε από το Wikileaks.

Σε συζήτηση που είχε ο αμερικανός πρέσβης με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Horst Seehofer έγινε αναφορά στην οικονομική κρίση και ο Βαυαρός πρωθυπουργός είπε στον αμερικανό διπλωμάτη ότι “δεν είμαι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση μπορεί να τακτοποιήσει την Ελλάδα”.

Η συζήτηση αυτή έχει γίνει το Φεβρουάριο του 2010 που σημαίνει ότι εκείνη τη περίοδο υπήρξαν όντως σκέψεις και σχέδια ακόμη και για την “αποβολή “ μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ, ένταλμα σύλληψης εξέδωσε σήμερα 01/12 η Interpol εις βάρος του ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ. Επίσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, που θα δυσχεράνουν ενδεχομένως την ήδη επιβεβαρυμένη θέση της μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: