οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

10.11.10

Ποιον θα πιστέψουμε; Τον π. Μεταλληνό ή τον ... Κίσινγκερ;

Είναι γνωστή σε όλους και επιβεβαιωμένη από πολλούς αυτήκοους μάρτυρες η ανατριχιαστική δήλωση του Χένρυ Κίσσινγκερ για το ελληνικό έθνος, αλλά υπάρχουν δυστυχώς ορισμένοι δικοί μας γραικύλοι που αμφισβητούν την αλήθεια της δήλωσης επειδή τη διέψευσε ο Κίσινγκερ! Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση να την επιβεβαιώσει!

Ευτυχώς που έχουμε την επιβεβαίωση της αλήθειας του πράγματος από ένα ΑΠΟΛΥΤΑ αξιόπιστο, πνευματικό άνθρωπο: τον πρωτοπρεσβύτερο και καθηγητή Πανεπιστημίου Γεώργιο Μεταλληνό ο οποίος υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας των λεχθέντων από τον εχθρό του Ελληνισμού.

Ο π. Μεταλληνός έχει ακούσει αυτούσια την ομιλία του Χ. Κίσινγκερ , περί "ατίθασων Ελλήνων που πρέπει να πληγούν στις πολιτιστικές ρίζες τους κλπ" σε αγγλική γλώσσα, όπως δήλωσε στην εκπομπή του Αντώνη Ζησιμάτου «Με Αποψη» στις 30 Ιουνίου 2003.

Ο πατήρ Μεταλληνός είπε: “τότε σπούδαζα στην Γερμανία οταν ο Kissinger έδωσε αυτήν την διάλεξη. Ητανε 1974 και άκουγα την ελληνική εκπομπή του μακαρίτη Παύλου Μπακογιάννη από το Μόναχο. Η ομιλία γινότανε στα αγγλικά που ακούγονταν στο βάθος και με ελληνική μεταγλώτισση. Μιλάω αγγλικά και μπορώ να σας πώ με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Kissinger έκανε αυτές τις δηλώσεις γιατί τον άκουσα να τις κάνει».

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός άκουσε τον Παύλο Μπακογιάννη να αναφέρει ότι ο Κίσινγκερ τα είπε αυτά την προηγούμενη μέρα, σε ομιλία του στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ο π. Μεταλληνός δεν είναι ο μοναδικός που δηλώνει αυτήκοος μάρτυρας. Υπάρχουν και άλλοι που ισχυρίζονται ότι άκουσαν τη δήλωση από το ραδιόφωνο.

Ο Μάριος Πλωρίτης έγραψε για το θέμα:

«Τη γλαφυρότερη και αποκαλυπτικότερη κρίση για τη χώρα μας και τους ιθαγενείς της, την διατύπωσε πριν λίγα χρόνια, μιλώντας δημόσια στην Ουάσινγκτον, ο «πολύς» Χένρυ Κίσσινγκερ, ο μέγας συνεργός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Έφα, λοιπόν, ο «μάγος» της αμερικανικής πολιτικής: «Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές ρίζες του. Τότε, ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματά του, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ» [«Οικονομικός Ταχυδρόμος», 14.8.97].



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: