οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

18.11.10

Το "πείραμα" του ...Αγίου Παντελεήμονα

Σχεδόν καθημερινά είναι τα φαινόμενα βίας εκατέρωθεν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Η ανέχεια των αλλοδαπών λαθρομεταναστών φέρνει εγκληματικότητα, η εγκληματικότητα προκαλεί ανασφάλεια και φόβο στους ημεδαπούς κατοίκους, ο φόβος φέρνει το μίσος, το μίσος οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις κοκ.

Η Πολιτεία - ως συνήθως - αδιαφόρησε, άφησε το πρόβλημα να διογκωθεί και τώρα κατόπιν εορτής πασχίζει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το κέντρο της Αθήνας και οι πέριξ συνοικίες έχουν μετατραπεί σε ένα βρωμερό γκέτο εγκληματικότητας, διαφθοράς και εγκατάλειψης, με την κατάσταση να δείχνει μη αναστρέψιμη.

Όταν κάποιοι προειδοποιούσαν πριν μερικά χρόνια για τον επερχόμενο κίνδυνο, χαρακτηρίστηκαν "ακροδεξιοί", "ρατσιστές" και "φασίστες". Έτσι και σήμερα, αν πεις ότι όλα αυτά μπορεί να μην έγιναν τυχαία, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς "συνωμοσιολόγος", "φαντασιόπληκτος", "γραφικός", κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο!

Όμως όλα αυτά που συμβαίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της χώρας, μοιάζουν να αποτελούν μέρος ενός πειράματος όπου δοκιμάζονται οι αντοχές μας, οι αντιστάσεις μας και τα αποθέματά μας σε αξιοπρέπεια, πατριωτισμό αλλά και σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Αν υπάρχει κάποιο "σχέδιο", για να μας αναγκάσουν κάποιοι να υποταχθούμε στον φόβο, δική μας επιλογή είναι να ενδώσουμε ή να αντισταθούμε σ' αυτό.

Και κάτι ακόμα: Όταν παρεμποδίζεις κάποιον αλλόθρησκο να προσευχηθεί πετώντας του αυγά ή βάζοντας στη διαπασών τη μουσική σου, το μόνο πράγμα που πετυχαίνεις είναι αυτόν μεν να τον κάνεις "μάρτυρα" για την πίστη του, τον δε εαυτό σου να τον φέρεις σε μειονεκτική θέση: ως άνθρωπο, ως Έλληνα και ως Χριστιανό Ορθόδοξο. Όσο και "να σε πνίγει το δίκιο"...