Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

23.11.10

Εγκαίνια για τη νέα "Αποστολή" της Εκκλησίας

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η "Αποστολή", η νέα φιλανθρωπική εταιρεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που φιλοξενείται σε κτίριο στη συμβολή των οδών Ήρας και Δέσπως Σέχου, στο Νέο Κόσμο.

"Αυτό που δημιουργούμε σήμερα είναι για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών πνευματικός σταθμός. Η σίτιση, ένδυση, στέγαση είναι το τρίπτυχο που καλύπτει, αλλά συγχρόνως περιλαμβάνεται και στις μορφωτικές μας δράσεις", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

"Από το δήμο Αθηναίων θα έχουν κάθε δυνατή συμπαράσταση. Θα συνεργαστούμε στενά με την Εκκλησία για την ανακούφιση των ανθρώπων", δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο της Αρχιεπισκοπής μεγαλειώδες.

Θα δημιουργηθούν άμεσα Στέγη για Άτομα με Αλτσχάιμερ για ασθενείς που πάσχουν από ανίατα νοσήματα, ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειας, για ναρκομανείς, αυτιστικά παιδιά.

Επίσης, θα ενισχυθεί το Δίκτυο Κοινωνικών Παντοπωλείων. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για την επαγγελματική ένταξη μακροχρόνια ανέργων, καθώς και για την ψυχολογική στήριξη, μέσω διαδικτύου των εφήβων.

Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Αποστολή" είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και γενικός διευθυντής ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Η φιλανθρωπική εταιρία έχει ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

Η Αγροτική Τράπεζα, στα υποκαταστήματά της στην Αττική, θα διακινήσει το πρόγραμμα «Αποστολή Ζωής», με στόχο τη διαφανή, μέσω εισφορών, χρηματοδότηση της νέας ΜΚΟ που παίρνει τη θέση της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης «Αλληλεγγύης» που κατέληξε στον εισαγγελέα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: