οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

19.11.10

Αθηναίοι χάνουν τις περιουσίες τους λόγω της εγκληματικότητας

Στο realestatenews.gr διαβάζουμε σε άρθρο με τίτλο: "Πού οδηγεί η εγκληματικότητα":

"Η κρίση και η αύξηση της εγκληματικότητας έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση την αγορά κατοικίας σε μία απο τις παραδοσιακές συνοικίες της Αθήνας. Στα Πατήσια σήμερα με εξαίρεση τις γειτονιές Κυπριάδου και Άνω Πατήσια, οι τιμές πέφτουν αισθητά κάτω από τα 2.000 ευρώ ανά τ.μ. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Κάτω Πατήσια όπου νεόδμητα σπίτια πωλούνται από 1.750 έως 1.850 ευρώ ανά τ.μ. Μάλιστα σε στενό δρόμο, ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 43 τ.μ. ισογείου πωλείται προς 1.400 ευρώ ανά τ.μ.

Όσοι επιθυμούν ακόμη χαμηλότερες τιμές θα πρέπει να στραφούν στα παλαιά διαμερίσματα. Μάλιστα, σε αυτήν την κατηγορία παρατηρούνται μειώσεις στις τιμές από 5.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ κάποια ακίνητα «πέφτουν» στα 1.000 ευρώ ανά τ.μ. Επίσης, σε πολύ ακριβά ακίνητα, άνω των 350.000 ευρώ τα οποία είναι δύσκολο να πωληθούν, οι ιδιοκτήτες τους έχουν πραγματοποιήσει εκπτώσεις της τάξεως των 40.000 ευρώ."

"Γ": Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και η έκρηξη της εγκληματικότητας προκάλεσαν την υποβάθμιση κάποιων περιοχών της Αθήνας και κατά συνέπεια των περιουσιών των κατοίκων τους. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου επενδυτικές εταιρίες real estate που αγοράζουν ακίνητα "για ένα κομμάτι ψωμί". Άραγε, η χρόνια αδιαφορία των Αρχών για το θέμα οφείλεται απλώς σε ανεπάρκεια και ανικανότητα ή κρύβει κάποιες άλλες σκοπιμότητες;