οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

15.3.10

Νέα γενιά σκληρών τρομοκρατών "υπεράνω υποψίας"

Mια νέα γενιά τρομοκρατών "υπεράνω υποψίας", που έχουν εμπεδώσει τα μαθήματα από την εξάρθρωση της 17Ν και δουλεύουν με κλειστούς ατομικούς πυρήνες, διαπιστώνει η ΔΑΕΕΒ ότι έχει ενώπιόν της μετά την συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατο του 35χρονού μικροβιολόγου και υιού πρώην ανώτατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Λάμπρου Φούντα. Ο Λ.Φούντας "Ήταν εδώ, μπροστά στα μάτια μας. Με άριστο καμουφλάζ, αλλά εδώ. Και διψούσε όπως και οι όμοιοί του για αίμα ταξικών εχθρών", είπε στο defencenet.gr ανώτατος δικαστικός.

Γιος ανώτατου πρώην αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο μικροβιολόγος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός πριν τρεις μέρες στην συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Δάφνη! Εντυπωσιασμένοι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση από το κοινωνικό status του νεκρού, αφού θεωρείτο από τους κορυφαίους μικροβιολόγους της διαγνωστικής κλινικής στην οποία εργαζόταν. Στην συγκεκριμένη συμπλοκή η ΔΑΕΕΒ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας) θεωρεί ότι η αστυνομία ήρθε σε «θερμή» επαφή με τον σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Παρόμοια ήταν και η περιγραφή για τον τρόπο ζωής του Φούντα που έδωσαν και οι συνάδελφοί του στο διαγνωστικό κέντρο όπου εργαζόταν, στην περιοχή Χίλτον. «Εξαιρετικό παιδί, χαμηλών τόνων, το οποίο δεν έκανε όμως παρέα με άτομα μέσα από την δουλειά» περιγράφουν τον Φούντα συνεργάτες του στο διαγνωστικό κέντρο.

Βάσει τον ερευνών που ακολούθησαν στην οικία, στο πατρικό του, στο χώρο της δουλειάς του και σε μία οικία στην Κόρινθο, εντόπισαν τουλάχιστον δέκα άτομα που θεωρείται ότι σχετίζονται με τον ένα ή το άλλο τρόπο με την «δεύτερη ζωή» του Λάμπρου Φούντα, αυτή των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί 22 άτομα, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες.

Η ΔΑΕΕΒ θεωρεί ότι ο Λάμπρος Φούντας ήταν ένα από τα πιο σκληρά και ενεργά στελέχη είτε του Επαναστατικού Αγώνα είτε της Σέχτας Επαναστατών. Στην εξέταση του πτώματος βρέθηκε να φοράει διπλά γάντια και λάστιχα στα μανίκια του πουκαμίσου του και τα μπατζάκια του παντελονιού του προκειμένου να μην αφήσει ίχνη όπως τρίχες, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις αρχές σε μία εξέταση DNA.

Ενδεικτικό των προφυλάξεων και του επαγγελματισμού τους είναι πως ούτε στις σφαίρες, ούτε στους κάλυκες βρέθηκαν αποτυπώματα αφού οι δράστες οι οπλοφόροι τις είχαν τοποθετήσει στα όπλα με γάντια! Από το σημείο και τα ευρήματα που βρήκαν οι αστυνομικοί εικάζουν πως δεν τραυματίστηκε ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι σίγουρα υπήρχε και τρίτο άτομο στην επεισόδιο και για τον λόγο αυτό πυροβόλησαν ο Φούντας και ο συνεργός του για να καλύψουν την αποχώρησή του, αλλά δεν διαθέτουν στοιχεία για την ταυτότητά του.

Eπίσης οι αστυνομικοί θεωρούν ότι με την συμπλοκή και τον θάνατο του Φούντα, αποτράπηκε τρομοκρατική ενέργεια που θα γινόταν κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες και για τον λόγο αυτό οι τρομοκράτες επιδίωκαν να "απαλλοτριώσουν" το SEAT, προφανώς για να το χρησιμοποιήσουν είτε ως μεταφορικό μέσο, είτε για να το χρησιμοποιήσουν ως φορέα εκρηκτικών υλών.

Βέβαια ο Φούντας είχε απασχολήσει δύο φορές τις αρχές την πρώτη σε ηλικία 20 ετών όταν συνελήφθη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1995 και την δεύτερη το 2006 όταν ύστερα από την ένοπλη ληστεία των «ληστών με τα μαύρα» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας που οδήγησε στη σύλληψη του Γιάννη Δημητράκη κατά την διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν έφτασε η πληροφορία ότι ο Φούντας ήταν φίλος των καταζητούμενων αδελφών Σεϊσίδη. Τέθηκε υπό παρακολούθηση για τέσσερις μήνες, δεν προέκυψε τίποτα γι αυτόν και διακόπηκε η παρακολούθηση.

Τον εν λόγω περιστατικό θυμίζει την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα του αρχιεκτελεστή της 17Ν, ο οποίος ήταν σεσημασμένος, αλλά «εξαφανισμένος», ενώ είχε αλλάξει και το όνομά του, αλλά πρακτικά έχει θεμελιώδεις διαφορές. Ο Λ.Φούντας "ήταν εδώ". Με άριστο καμουφλάζ, αλλά εδώ... "Και διψούσε για αίμα ταξικών εχθρών", όπως είπε στο defencenet.gr ανώτατος δικαστικός.

Στην ΔΑΕΕΒ δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι θα έχουν αποτελέσματα οι έρευνές τους. «Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο καλά «σφραγισμένη» οργάνωση. Οι τύποι είναι αφάνταστα οργανωμένοι. Δεν πρόκειται για κάποια ένοπλη οργάνωση αναρχοαυτόνομων, αλλά για πολύ σκληρή και οργανωμένη τρομοκρατική ομάδα». Πιθανόν να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα από τον έλεγχο αποτυπωμάτων DNA που ίσως έχουν αφήσει οι συνεργοί του στο σπίτι του ή σε αντικείμενά τους.

Το διαμέρισμα του Φούντα, το πατρικό του, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αλλά και την εξοχική κατοικία της οικογένειας στο Ζούμπερι έχουν «ακτινογραφηθεί». Από τις έρευνες δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να συνδέει τον 35χρονο μικροβιολόγο με τρομοκρατική οργάνωση.

Στην έφοδο στην Κόρινθο διαπιστώθηκε η παρουσία ζεύγους ... κουμπάρων του Φούντα, οι οποίοι έχουν μεν ανάμιξη με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά μέχρι εκεί μέχρι στιγμής. Τίποτα περισσότερο.

Στην Αντιτρομοκρατική εξετάστηκε επίσης μια 30χρονη του αντιεξουσιαστικού χώρου με την οποία ο Φούντας είχε ερωτική σχέση. Εδώ ποντάρουν για περισότερα ευρήματα: «Σε μία ερωτική σχέση μπορείς να πεις πράγματα, ειδικά αν το άτομο είναι των ιδίων αντιλήψεων με εσένα» λέει αξιωματικός της ΔΑΕΕΒ.

Το πιστόλι των 9mm ΖASTAVA (αντίγραφο του Browning) το οποίο έφερε μαζί του ο 35χρονος- στην αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς στη Δάφνη- δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση. Η ρωσικής κατασκευής επιθετική χειροβομβίδα που είχε στο τσαντάκι του είναι μεν ίδιου τύπου με εκείνες που έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο από τον Επαναστατικό Αγώνα όσο και από τη Σέχτα Επαναστατών, αλλά από μόνη της δεν οδηγεί πουθενά, αφού δεν βρέθηκαν αποτυπώματα.

Τα μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει ο Λάμπρος Φούντας στη Δάφνη δείχνουν ότι οι τρομοκράτες έχουν μελετήσει και εμπεδώσει τα «μαθήματα» που προέκυψαν από την εξάρθρωση της 17Ν το καλοκαίρι του 2002. Το βράδυ της 29ης Ιουνίου του 2002 ο Σάββας Ξηρός, όταν κυλίστηκε βαριά τραυματισμένος στο λιμάνι του Πειραιά από την έκρηξη της βόμβας που μετέφερε, είχε μαζί του είοχε μαζί τους όλες τις αποδείξεις που οδηγούσαν στην 17 Νοέμβρη: Πιστόλι «βρώμικο», κλειδιά από τις γιάφκες(!), κινητά κλπ. Τώρα τίποτα...

Δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο- παρ΄ ότι στο σπίτι του βρέθηκαν δύο- αλλά έφερε σύστημα ασύρματης επικοινωνίας, γεγονός που πιστοποιεί ότι υπήρχαν κι άλλοι συνεργοί του κοντά στο σημείο όπου έγινε η αιματηρή συμπλοκή με τους άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Πιθανή θεωρείται η παρουσία στην περιοχή δύο ακόμη ατόμων πέρα από τον Φούντα και τον συνεργό του. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι πολύ οργανωμένη με εφεδρική ομάδα μάχης έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες επιθέσεις. Αυτή την φορά κάτι δεν πήγε καλά ή έπεσαν επάνω σε αστυνομικούς πρώτα και κύρια ψύχραιμους και καλούς στο σημάδι, επισημαίνει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που συμμετέχει τις έρευνες. Προφανώς έκριναν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τον νεκρό Φούντα.

(από το defencenet.gr)