Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

23.3.10

Να γιατί δείχνει τόσο ήρεμος ο Γιώργος Παπανδρέου!

Επειδή πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και φωτογραφίες σαν κι αυτή σίγουρα θα δούμε ξανά, εμείς σας υπενθυμίζουμε το δημοσίευμα της «Espresso» (9/9/2005) με τίτλο Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

Της Ρούλας Μπραϊμιώτου

Ηρθε από το Θιβέτ στην Αθήνα και έγινε ο Γκουρού του Γιώργου Παπανδρέου…Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε στον διαλογισμό τον τρόπο για να διατηρείται ήρεμος, χαλαρός και ψυχικά ευδιάθετος (σ.σ.: έτσι εξηγείται και η σημερινή ήρεμη εικόνα που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός μέσα στα τόσα προβλήματα...).

O Θιβετιανός Ροστάν μιλά για το πώς τον βοηθά να αποβάλει την αρνητική ενέργεια, να παίρνει σωστές αποφάσεις και να μεταδίδει αισιοδοξία.

Στο πρόσωπο του θιβετιανού γκουρού, Ροστάν, βρήκε τον άνθρωπο που τον έχει απαλλάξει από ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού άγχους. «O Γιώργος Παπανδρέου ήρθε κοντά μου επειδή είναι ψαγμένο άτομο και προχωρημένος χαρακτήρας» λέει ο κ. Ροστάν, στον οποίο καταφεύγουν και πολλοί άλλοι επώνυμοι.

Η επαφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το διαλογισμό κρατάει πολλά χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δηλώνει ο προσωπικός του γκουρού, Ροστάν, ο οποίος και συμπληρώνει: «O Γιώργος Παπανδρέου είναι ψαγμένο άτομο και φροντίζει για την ήρεμη εικόνα του. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών».

«Διδάσκω διαλογισμό»
Τι οδήγησε, όμως, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι την πόρτα του γκουρού των Ελλήνων επωνύμων; «Διδάσκω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διαλογισμό και όχι μόνο. Είμαι και χειροπράκτης, θεραπευτής και του κάνω μασάζ», λέει στην «Espresso» ο Ροστάν, αποκαλύπτοντας μια άλλη πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.
- Τι ακριβώς του διδάσκετε;
«Εισπνοές, εκπνοές, διαλογισμό. Πώς να ξεπερνά την κούρασή του. Να χαλαρώνει, να διώχνει το άγχος του, να παίρνει σωστές αποφάσεις, να μεταδίδει αισιοδοξία και αγάπη».
- Πώς έφτασε μέχρι εσάς;
«O κ. Παπανδρέου είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και έμαθε πως με τη σωστή εκπνοή και εισπνοή, σε συνδυασμό με το διαλογισμό, θα βοηθηθεί στη δουλειά του».
- Τον βοηθάτε στο πώς θα μιλάει;
«Βεβαίως, πώς θα μιλήσει, πώς θα διατηρηθεί ήρεμος, χαλαρός, ψυχικά ευδιάθετος. Ολα αυτά αντανακλώνται στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και βοηθούν στη γενικότερη εικόνα του. Είναι τεχνικές που τις διδάσκω, ώστε να αποβάλλει την αρνητική ενέργεια από πάνω του και να είναι θετικός στους ανθρώπους».
- Η ηρεμία και η πραότητα του κυρίου Παπανδρέου οφείλονται σε εσάς;
«Δεν μ' αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου και ό,τι οφείλεται σε εμένα. Εγώ ό,τι μπορώ να διδάξω τον κ. Παπανδρέου το κάνω, όπως υποστηρίζω όλους τους ανθρώπους που καταφεύγουν κοντά μου».
- Πόσα συχνά χρειάζεται να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε κάποιον;
«Ανάλογα με την περίπτωση. Ολοι οι άνθρωποι δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να χρειαστεί τις τεχνικές μου καθημερινά για ένα διάστημα. Αλλοι, πάλι, μία με δυο φορές το μήνα».
- Με τον κ. Παπανδρέου με ποια συχνότητα βρίσκεστε, ειδικά τώρα, που ως πρόεδρος έχει αυξημένες ευθύνες;
«Πριν λίγο με πήρε η σύζυγος του, η Αντα, για να κλείσουμε ραντεβού. Χρειάζεται μια υποστήριξη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν έχει ανάγκη συχνών μαθημάτων. Οποτε νιώθει κουρασμένος, τότε με φωνάζει».

«Πηγαίνω σπίτι του»
- Έρχεται στο χώρο σας ή πηγαίνετε εσείς;
«Πηγαίνω εγώ στο σπίτι του. Είναι τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα τέτοιων ανθρώπων που πηγαίνω εγώ σε αυτούς».
-Ποιους άλλους επώνυμους υποστηρίζετε;
«Πολλούς. Από τον Γιώργο Μαζωνάκη, μέχρι παλαιότερα τον Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης, κάνω θεραπεία στην Αννα Βαγενά, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, αλλά και στη Χρυσούλα Διαβάτη, που είχε πρόβλημα στον αυχένα και απέφευγε την εγχείρηση. Μάλιστα, τον Οκτώβριο θα ανέβω στη θεσσαλονίκη γιατί με κάλεσε ο Νικήτας Τσακίρογλου να βοηθήσω τους ηθοποιούς του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι χρόνια φίλη μου και την υποστηρίζω. Αλλά και τον Ηλία Μαρασούλη, που χρειάζεται πέντε φορές την εβδομάδα θεραπεία. Αλλωστε, το άγχος και η δουλειά της νύχτας επιβαρύνουν τον οργανισμό».
- Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαβάσει φιλοσοφία και θρησκείες ανατολικών χωρών;
«Είναι όλοι ψαγμένοι άνθρωποι. Ασχολούνται με την κουλτούρα και έχουν πιο ανοιχτό μυαλό».

Εδώ, τελειώνει το άρθρο της ESPRESSO. Άραγε ο διαλογισμός και οι πρακτικές που διδάσκει και εφαρμόζει στους πελάτες του ο κ. Ροστάν συμβιβάζονται με την Ορθόδοξη πίστη; Ας δούμε τι γράφει ο κ. Χρήστος Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών:

'Ενα νέο κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο, τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τα πνευματικά αδιέξοδα των πολιτών, και συμβαδίζει με έναν εν εξελίξει ανορθολογικό πνευματικό ολοκληρωτισμό.

Ορατό σημάδι του είναι η ανάπτυξη στις Δυτικές κοινωνίες μιας απίστευτης ποικιλίας αποκρυφιστικών δεισιδαιμονιών και τσαρλατανισμού. Απίθανες «εναλλακτικές θεραπείες» και «μέθοδοι» ψυχο-διαλογισμού και μελλοντολογίας προβάλλονται καθημερινά από τα ΜΜΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Αυτό όμως που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι όλος αυτός ο μεταφυσικός αχταρμάς, του οποίου πολλοί έχουν γίνει ακούσιοι αναμεταδότες, αποτελεί κρίσιμο συστατικό ενός ακροδεξιού ιδεολογικού κινήματος, της «Νέας Εποχής».

Η φιλοσοφία του προωθείται από τις διεθνείς οικονομικο-πολιτικές ελίτ (κυρίως των ΗΠΑ) διότι διευκολύνει την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας Νέας Τάξης τους.

Το κίνημα της «Νέας Εποχής» θα αναδυθεί στη Δύση την δεκαετία του '60, κυρίως μέσα από μια επιχειρηματική ομάδα ανατολιτών δασκάλων της «εσωτερικής σοφίας» και της «εσωστρεφούς πνευματικής αναζήτησης» (π.χ. Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι).

Η μεταφυσική φιλοσοφία του προβάλει τον ατομισμό, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα παρά μόνο βιωματική γνώση, ότι οι κοινωνίες μπορούν να γίνουν δίκαιες όταν τα άτομα «μεταβούν» σε καταστάσεις ανώτερου πνευματισμού, και αποτελέσουν μέρος μιας «συμπαντικής συνείδησης» -συστατικά του Θεού. Αυτό υποτίθεται ότι θα επιτευχθεί με τη βοήθεια «ολιστικών», «υπερβατικών» ψυχο-μεθόδων (π.χ. διαλογισμός, power γιόγκα, νιρβάνα, μετενσάρκωση, θετική σκέψη, μέθοδος Silva, μαγείες, αστρολογία), καθώς και «εναλλακτικών» ψυχο-σωματικών «θεραπειών» (π.χ. ομοιοπαθητική, βελονισμός, αγιουβέρδα, θεραπευτικό άγγιγμα, ρεφλεξολογία, κρύσταλλοι/πυραμίδες, βοτανοθεραπείες).

Αυτές οι ψευδο-επιστημονικές «θεραπείες», νομιμοποιούνται στη συνείδηση της κοινής γνώμης από τις πολιτικές ελίτ, μέσω της ανοχής του βιοϊατρικού πανεπιστημιακού κατεστημένου, και της υπόθαλψής τους από μερίδα του, είτε λόγω επιστημονικής άγνοιας ή/και οικονομικών συμφερόντων.

Συνέπεια αυτού είναι να ασκείται στη χώρα μας η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός ακόμα και από γιατρούς (με έγκριση των Υπουργείου Υγείας-ΕΟΦ), παρά την απόρριψή τους από τα πανεπιστήμια ως ιατρικές ειδικότητες.

Το κίνημα της «Νέας Εποχής» θα θεμελιωθεί πάνω στη διάψευση των προσδοκιών των λαών για την άρση των οξύτατων κοινωνικών ανισοτήτων, που προκάλεσε η παγκοσμιοποιημένη οικονομία και η κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Επίσης, και από την οικονομική αδυναμία τους να έχουν πρόσβαση στα επιτεύγματα των βιοϊατρικών επιστημών για την αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών τους προβλημάτων, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα των ψευδο-επιστημόνων τσαρλατάνων.

Η ανορθολογική αντιμετώπιση της σχέσης του ατόμου με την κοινωνία έχει ριζώσει σε όλα τα στρώματα ανεξαρτήτως πνευματικού επιπέδου.

Για δε την «υψηλή κοινωνία», οι «υπερβατικές», «εναλλακτικές» ψυχοσωματικές μέθοδοι αποτελούν διέξοδο στον πνευματικά ρηχό καταναλωτικό πολιτισμό της. Στο νέο ζοφερό κοινωνικό πλαίσιο, το πρότυπο του ορθολογικού, πολιτικά ταξικού ατόμου αντικαθίσταται από αυτό του ιδεολογικά ανερμάτιστου ατόμου, που καθοδηγείται για λύσεις προς μια ολιστική «κοινωνία των πολιτών» και των «κοινωνικών κινημάτων».

Το κίνημα της «Νέας Εποχής» συγκροτείται από ένα διεθνές δίκτυο ασύνδετων και ετερόκλητων λεσχών, στοών, αποκρυφιστικών οργανώσεων κ.λπ., με επιρροή σε κάθε θεσμό των Δυτικών κοινωνιών.

Ενδεικτικά αναφέρονται η Νεκροκεφαλή και Οστά (με μέλη από την πολιτικο-οικονομική ελίτ των ΗΠΑ: π.χ. ο Μπους), Πλανητική Πρωτοβουλία για τον Κόσμο της Επιλογής Μας, Συμμαχία Νέου Κόσμου, Παγκόσμια Καλή Θέληση, Λέσχη Ρώμης, Μασονισμός, Ρόταρυ, Λάιονς, Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (με μέλη και από την Ελλάδα).

Στο μύλο της φιλοσοφίας του ρίχνουν νερό διεθνείς πολιτικοοικονομικοί οργανισμοί (π.χ. ΟΗΕ, UNESCO, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, ΠΟΕ) και «μη κυβερνητικές» οργανώσεις του «φιλανθρωπικού» καπιταλισμού (π.χ. Γκρινπίς, Διεθνής Αμνηστία).

Στη χώρα μας, η νεοεποχική φιλοσοφία διαχέεται στην κοινή γνώμη από οργανώσεις μυστικιστικού (εξωγήινου) αρχαιοελληνισμού και εθνικισμού (π.χ. Νέα Ακρόπολη, Ομάδα Έψιλον), διαλογισμού-αστρολογίας (π.χ. Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών, Αρμονική Ζωή, Σταγόνες Σοφίας, ΟΜΑΚΟΕΙΟ, Esoterica), ειδικές βιβλιοεκδόσεις (π.χ. Οδηγός Σύγχρονης Θεραπευτικής-Μedicam), διεθνείς αλυσίδες κέντρων αδυνατίσματος (π.χ. DΝΑ, SΡΑ: παρέχουν «εναλλακτικές Θεραπείες», γιόγκα κ.ά.), κέντρα πολεμικών τεχνών (π.χ. Universal Studios), επαγγελματικούς συλλόγους ψυχο-διαλογισμού και «εναλλακτικών θεραπειών» κ.α.
Βασικοί πολιτικοί στόχοι της «Νέας Εποχής» είναι η εγκαθίδρυση Παγκόσμιας Νέας και Οικονομικής Τάξης, Πιστωτικού Συστήματος, Αρχής Τροφίμων και Νερού, Υγείας, Φορολογίας και Στρατολόγησης, υπό έναν Ηγέτη (Μεσσία), μία κυβέρνηση, γλώσσα και θρησκεία, στόχοι που ταυτίζονται με τις πολιτικές επιδιώξεις της οικονομικο-πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ (αλλά και της ΕΕ).

Για την επίτευξη αυτών των στόχων οι ελίτ έχουν δημιουργήσει μια υπερεθνική πολιτισμική χοάνη πνευματικής ομογενοποίησης της κοινής γνώμης με τη φιλοσοφία της «Νέας Εποχής».
Σημαντικά γρανάζια της είναι π.χ. τα διεθνή ΜΜΕ, το Χόλιγουντ (με ταινίες καλλιέργειας μεταφυσικών αντιλήψεων, ακόμα και σε παιδάκια π.χ. Χάρρυ Πόττερ), εκδοτικοί οργανισμοί μεταφυσικών βιβλίων (π.χ. Tara Center), διεθνή καλλιστεία και μουσικοί διαγωνισμοί (π.χ. Γιουροβίζιον), δισκογραφικές εταιρείες προώθησης της νεο-εποχικής μουσικής (και Ελλήνων συνθετών διεθνούς φήμης, π.χ. Βαγγέλης Παπαθανασίου, Yanni), διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Μέχρι και το αγωνιστικό σκέλος των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αλλοιωθεί από αθλήματα «ολιστικής αρμονίας» όπως π.χ. το ταε κβον ντο. Τα γρανάζια της νεοεποχικής χοάνης συμπληρώνονται από καθημερινές δόσεις ουφολογίας, αστρολογίας, μέντιουμ, τηλεοπτικών εκπομπών εξωγήινου μυστηρίου και μαγείας (π.χ. Αθέατος Κόσμος, X-Files) και βιντεοπαιχνιδιών, κλπ.Ο υποπολιτισμικός φαύλος κύκλος κλείνει με ένα συνονθύλευμα «εναλλακτικών θεραπειών» και μεθόδων «υπερβατικής» πνευματικής διαμόρφωσης ετεροκαθορισμένων πολιτών, για την ήδη ορατή Οργουελική κοινωνία της Νέας Τάξης.

Το πλήρες άρθρο με τις παραπομπές-βιβλιογραφία, ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: