Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

16.3.10

Θαπατέρο - Παπανδρέου: Μαζί στη Νέα Εποχή...

Στην Ισπανία μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Εβδομάδας των Παθών για τους Παπικούς, ένα άλλο «πάθος», θορυβεί την κοινή γνώμη. Είναι η αντιπαράθεση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Χοσέ Λουίθ Ροντρίγκες Θαπατέρο με την Εκκλησία σχετικά με τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Ο πρωθυπουργός στηλιτεύθηκε από του άμβωνος από ιερωμένους ως αυτουργός του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει στις γυναίκες να αποφασίζουν αν θέλουν ή όχι να αποκτήσουν παιδί. Πρόκειται για μια δυναμική εκστρατεία, με κεντρικό σύνθημα «όχι στις αμβλώσεις, ναι στη ζωή».

Μάλιστα ο επίσκοπος και πρώην πρόεδρος της ιεράς συνόδου της Ισπανίας, Μπιλμπάο Ρικάρδο Μπλάθκες, συνέκρινε τις αμβλώσεις με την τρομοκρατία, τον πόλεμο, τη σκλαβιά και την ενδοοικογενειακή βία. Καταδίκασε επίσης την πρακτική ως μέρος της «κουλτούρας του θανάτου» στο δυτικό πολιτισμό.

Η σύνοδος των επισκόπων – η οποία γιορτάζει την Τετάρτη (25/3) την «Hμέρα υπέρ της ζωής» - εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο θα καταδικάζει τις αμβλώσεις ως «ανίερες πράξεις». Η πραγματική δικαιοσύνη θα όφειλε να προστατεύει τη ζωή των αγέννητων εμβρύων, ανέφερε η σύνοδος.

Η σύνοδος εξήγγειλε επίσης την έναρξη μιας εκστρατείας σε εθνικό επίπεδο, με τη χρήση γιγαντοαφισών και φυλλαδίων, εναντίον των σχεδίων της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση και άλλων περιπτώσεων κύησης που θα μπορούν να τερματίζονται, πέραν όσων είχαν θεσμοθετηθεί με το σχετικό νόμο του 1985.

Με τον νέο νόμο θα επιτρέπεται η άμβλωση στις 14 εβδομάδες αν το ζητήσει η μητέρα και από ηλικίας 16 ετών και άνω δεν θα είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Το νομοσχέδιο αυτό έχει εξοργίσει σε τέτοιον βαθμό τους καθολικούς ιερείς που στις λιτανείες της Μεγάλης Εβδομάδας έβαλαν στα άμφιά τους λευκές κορδέλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μέχρι τώρα η Ισπανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στα παρακάτω μέτρα:
- Η εικόνα του Εσταυρωμένου πρέπει να κατεβεί από τα δημόσια κτίρια.
- Οι κηδείες δημοσία δαπάνη δεν μπορεί να είναι θρησκευτικές.
- Νομιμοποίησε την ευθανασία.
- Μιλάει συνεχώς για το ζήτημα του πλήρους διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας .
- Κατάργησε τη θέση του στρατιωτικού ιερέα στις ένοπλες δυνάμεις.
- Αναγνώρισε με νόμο τους γάμους των ομοφυλοφίλων.
- Έκανε προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών.
Σας θυμίζουν τίποτα αυτά τα μέτρα;
Χριστομάχοι βλέπουμε υπάρχουν παντού, αντίδραση στα σχέδιά τους όμως υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: