οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

15.3.10

Μητροπολίτης Άνθιμος: "Εάλω η Ελλάδα"!

Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης για την χορήγηση της Ιθαγένειας:

Με αυξημένη ανησυχία οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν την κατ’ αρχήν υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την απόκτηση τής Ιθαγενείας από τους μετανάστες.

Συμμετέχομε όλοι σ’ αυτή την αγωνία και ιδιαίτερα οι Έλληνες των παραμεθορίων περιοχών από τη Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο έως και τα νησιά του Αιγαίου.

Το νομοθέτημα αυτό, που θα το εξετάση και στο σύνολό του, η Βουλή των Ελλήνων, έρχεται με ένα εύκολο τρόπο ως προς την υπερψήφισή του, σε μια συγκυρία που η Γαλλία επιχειρεί να ενισχύση την εθνική της αυτοσυνειδησία, η Γερμανία έχει ως υπ’ αριθμόν ένα (1) το πρόβλημα των ετεροθρήσκων αλλοδαπών πολιτών της, ηΟλλανδία ευρίσκεται σε πραγματικό συναγερμό για να διαφοροποιήση παλαιότερες αποφάσεις της έναντι των μεταναστών, και η Ιταλία θέτει όρια και περιορισμούς για την είσοδο μεταναστών στη χώρα αυτή.

Αντίθετα στην πατρίδα μας, οι αρμόδιοι κρατούντες, φαίνεται να βιάζονται προκειμένου να διευκολύνουν την χορήγηση Ιθαγενείας στους μετανάστες για ιδικούς τους λόγους, χωρίς όμως να υπολογίζουν τι πρόκειται να υποστούν οι νέες γενηές τών Ελλήνων μετά από λίγα χρόνια σαν αποτέλεσμα μιας εσφαλμένης πολιτικής γραμμής.

Απευθύνομε έκκληση, οι πνευματικοί ταγοί, έστω και την τελευταία στιγμή, η επεξεργασία του Νομοσχεδίου εν τω συνόλω να προβλέψη τις ασφαλιστικές δικλείδες με σκοπό να αποτραπή η αθρόα είσοδος παρανόμων μεταναστών, των οποίων πολλές φορές είναι άγνωστη και η πραγματική εθνικότητα, και το θρήσκευμα. Εάν η μικρή σε εδαφική έκταση πατρίδα μας, η Ελλάδα, δεχθή το πλήγμα αυτό της αποδόσεως τής Ιθαγενείας στα πλήθη των μεταναστών, τότε έχομε το δικαίωμα να επαναλάβωμε την παλαιά τραγική ομολογία τών Ελλήνων Χριστιανών της Κωνσταντινουπόλεως ότι «ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΔΑ».

Σε ο,τι αφορά στην πληροφόρηση για την μείωση της εορτής τής 25ης Μαρτίου, ως προς την παρέλαση τών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τον περιορισμό τής Εθνικής Εορτής στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, η ανταπόκριση τών Ελλήνων πολιτών συνοψίζεται σε ένα σύνθημα:

«Ψηλά τις σημαίες μας και τις καρδιές μας, για να κρατήσωμε την Ελλάδα μας, αντάξια στην ιστορία της και στην εκπλήρωση της αποστολής της στον διεθνή ορίζοντα».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ANΘΙΜΟΣ