οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

19.2.10

Έλληνες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!

Υπάρχουν κάποιοι συμπατριώτες μας που μέσα στον ειλικρινή τους αγώνα υπέρ της πατρίδας μας και ενάντια στη Νέα Τάξη και τα "πράγματά" της, διαπράττουν ένα σοβαρό σφάλμα:

Διατυμπανίζουν δημόσια την απέχθειά τους για τον Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία και την Εκκλησία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τα χαρακτηρίζουν ως "εβραϊκό κατασκεύασμα".

Σκοπός μας δεν είναι εδώ να απαντήσουμε απολογητικά - αυτό άλλωστε το έχουν κάνει ανά τους αιώνες και επιτυχώς πολλοί - αλλά να επιστήσουμε την προσοχή σε όσους, προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις, υποσκάπτουν τον ίδιο τους τον υπέρ Ελλάδος αγώνα, προσφέροντας ακούσια υπηρεσίες στους εχθρούς της!

Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη "ηδονή" και ασφάλεια για τους εχθρούς του έθνους από το να βλέπουν τους Έλληνες διχασμένους και κατά συνέπεια αδύναμους, όπως και δεν υπάρχει μεγαλύτερη εθνική "αμαρτία" (=αστοχία) από το να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Ας αφήσουμε, τουλάχιστον δημόσια, αυτά που μας χωρίζουν, κι ας συν-αγωνιστούμε γι' αυτά που μας ενώνουν. Γιατί ο (προαιώνιος) εχθρός είναι κοινός και η ώρα της τελικής αναμέτρησης, όπως φαίνεται, πλησιάζει.

Και τότε, οι προσωπικές μας διαφωνίες και διαμάχες θα αποδειχθούν περισσότερο οδυνηρές για την Ελλάδα, παρά για την Ορθοδοξία που μπορεί να επιβιώνει και χωρίς την ανθρώπινη προσπάθεια και δύναμη.

Το «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν» θα δοκιμάσουν μια μέρα όλοι οι εχθροί του Χριστού και της Εκκλησίας - και αυτοί που συντάχθηκαν με τη Νέα Τάξη, και αυτοί που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα αλλά εναντιώθηκαν στην Ορθοδοξία.

Στείλτο τώρα στο FACEBOOK