οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

24.2.10

Ύμνοι του Γκόρντον Μπράουν για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη

Σε ομιλία του ευχαριστώντας τους πολιτικούς του κόσμου που ‘πιστεύουν’ στην ‘προοδευτική πολιτική’, ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown, επαίνεσε τη Νέα Τάξη, κάνοντας έκκληση για την δημιουργία ενός ‘νέου παγκοσμίου οικονομικού συντάγματος’ και τη σηματοδότηση μιας ‘νέας παγκόσμιας εποχής’.

Ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία για το θέμα "μιας παγκόσμιας ομάδας στο παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα" στη διάρκεια των εργασιών της G20 στον Καναδά και τη Νότια Κορέα φέτος.

Μιλώντας στη διάρκεια συνόδου των κεντροαριστερών κομμάτων της Ευρώπης, που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο Μπράουν εξέφρασε την υποστήριξή του στα μέτρα που περιλαμβάνουν κοινή διεθνή διευθέτηση για τα μπόνους των τραπεζικών, για τα αποθεματικά των καθαρών κεφαλαίων των τραπεζών καθώς και τα διαθέσιμα ρευστά.

"Ελπίζω να επιτευχθεί συμφωνία τους προσεχείς μήνες για όλα αυτά τα ζητήματα με την ευκαιρία των συνόδων της G20 στον Καναδά και τη Νότια Κορέα", ανέφερε ο κ. Μπράουν ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των κυβερνήσεων σε διεθνές επίπεδο.