οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

9.2.10

Χρυσοχοΐδης: "Ελκυστική η χώρα μας για τους λαθρομετανάστες"

Την πεποίθησή του ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, θα αποδώσουν και η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορά της, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταναστευτική πολιτική.

Σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η χώρα μας είναι η είσοδος της Ευρώπης και ελκυστική για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτον εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, δεύτερον διότι είναι ελκυστική και στην έξοδο, καθώς, όπως ανέφερε, «αφήσαμε και τα σύνορά μας προς την έξοδο ανοιχτά», και τρίτον γιατί και «η γειτονιά μας δεν είναι καλή. Από τη μια είναι η Τουρκία που δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες και από το βορρά την Αλβανία που όχι μόνο δεν τηρεί τις συμφωνίες αλλά διατηρεί και ένα δίκτυο κακοποιών».

Ο υπουργός ανέφερε ότι εκπροσωπούμε το 70% της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη και τόνισε πως αντί να κλαψουρίζουμε, απαιτείται μια νέα πολιτική επιτήρησης των συνόρων και αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

«Συγκροτούμε ένα νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης», παρατήρησε και πρόσθεσε ότι «το σχέδιο που εφαρμόζεται εδώ και δύο μήνες δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα».

...την πραγματικότητα των δύο εκατομμυρίων αλλοδαπών που θα ξεπεράσουν τα τέσσερα σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΗΕ, αν η χώρα μας δεν πάψει να είναι τόσο ...ελκυστική και δεν αρχίσει επιτέλους τις απελάσεις...