οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

19.2.10

Συγκέντρωση το Σάββατο απο τους μετανάστες και τους υποστηρικτές τους

Συγκέντρωση με τη συμμετοχή 55 μεταναστευτικών αντιρατσιστικών οργανώσεων και συνδικάτων, οργανώνεται για το Σάββατο, στις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Ομονοίας, με κεντρικά συνθήματα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά», «Ούτε βήμα πίσω από τα αυτονόητα δικαιώματά τους», «Νομιμοποίηση των Μεταναστών» και «Άσυλο στους πρόσφυγες». Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Μεταξύ των συνδικάτων συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΕΙΝΑΠ, η Παναττική Ενωση Καθαριστριών και Οικιακού Εξοπλισμού, που είχε συγκροτήσει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, 30 Κοινότητες Μεταναστών, η Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», το Δίκτυο Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων Μεταναστών και Προσφύγων, η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRA), η καμπάνια «Οχι στο ρατσισμό απο την κούνια» και το Εθνικό Παρατηρητήριο κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (ΚΕΜΟ).

Από πλευράς πολιτικών κομμάτων θα συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στις 17.00 θα ξεκινήσει συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με συγκροτήματα μεταναστών δεύτερης γενιάς.

Όπως σημειώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, πρόκειται για μία «κινητοποίηση διεκδίκησης όλων των αιτημάτων, που αφορούν μετανάστες και πρόσφυγες», ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

«Καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς και βουλευτές, που διατείνονται ότι είναι υπέρ των μεταναστών, να συνταχθούν μαζί μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό», Θανάσης Κούρκουλας.

Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών αντιρατσιστικών οργανώσεων εκτιμούν ότι «η τελική μορφή του νομοσχεδίου είναι πολλά βήματα πίσω από τον αρχικό στόχο, την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών και των παιδιών τους, που ζουν χρόνια στην Ελλάδα».

Μεταξύ των αιτημάτων είναι η επαναφορά στη νομιμότητα 140.000 μεταναστών, που έχασαν τη νομιμοποίηση τα τελευταία χρόνια και ειδική ρύθμιση για τα παιδιά, που γεννήθηκαν, ή μεγάλωσαν εδώ, και δεν έχουν χαρτιά, μέσω της οικογένειάς τους. Το ζητούμενο είναι να μπορούν αυτά τα παιδιά να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα με την ενηλικίωσή τους.


Σχόλιο "Γ": Δεν βλέπουμε να συμμετέχει η κίνηση "Απελάστε την Εγκληματικότητα"...