Σελίδες

οὐ γὰρ δυνάμεθά τι κατὰ τῆς ἀληθείας, ἀλλ᾿ ὑπὲρ τῆς ἀληθείας. (Β΄ Κορινθίους 13,8)

20.2.10

Εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Λάθη γίνονται καθημερινά, δεν μπορεί να είναι τέλεια η αστυνομία σε αυτή τη χώρα, δήλωσε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο περιστατικό του Βύρωνα, και πρόσθεσε: «Σημασία έχει ότι δεν παραιτούμεθα, δεν είμαστε φοβικοί». Κάλεσε μάλιστα όλους σε πανεθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Απριλίου θα διατεθούν 12.000 αστυνομικοί στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, στις πρωτεύουσες κάθε νομού και στην ύπαιθρο.

«Δύο χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά θα αστυνομεύουν το Λεκανοπέδιο και κάθε 20 λεπτά θα περνούν από το σπίτι καθενός από μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, συγκροτούνται τμήματα δίωξης εγκληματικότητας ανά δήμο, συγκεκριμένα 90 τμήματα ασφαλείας με 3.500 αστυνομικούς. Στο σύνολο 5.500 αστυνομικοί κι επιπλέον 6.500 αστυνομικοί στα αστυνομικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν περισσότερο ως τμήματα εξυπηρέτησης του πολίτη, υποδοχής των πολιτών.

Ανακοίνωσε ακόμη την ίδρυση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία θα στελεχωθεί με 100 αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων, που μαζί με την Ασφάλεια Αττικής θα αναλάβουν αυτό το έργο. «Είναι μεγάλη αποστολή. Αν καταπολεμήσουμε τους δρόμους και τους προορισμούς των μαύρων εγκληματικών χρημάτων, τότε θα έχουμε κερδίσει ένα μέρος αυτού του στοιχήματος» επισήμανε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: